hälsa & friluftsliv livet

SKAPA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT FÅ DET ATT FUNGERA

 

Har ni bra självdisciplin? Får ni saker uträttade? Gör ni det ni säger att ni ska/vill? Här kommer ett tips. Men först en förklaring.

 

IMG_2060 1

Jobba-hemifrån-fredagarna brukar jag ju starta med en löptur på morgonen. I fredags morse blev det ingen löprunda. Jag vaknade med huvudvärk, så jag hoppade över det.

 

IMG_2062 1

Jag drog ändå på mig träningskläderna istället för jobba-hemifrån-mjukisarna för att jag lätt skulle kunna ta en paus från jobbet och pipa ut en sväng. Efter att jag ätit frukost och kommit igång så kändes det bättre.

 

IMG_2063 1

Och mycket riktigt så var det ju hur lätt som helst att ta en jobb-paus, bara dra på mig skorna och dra. Björkbilderna är från i våras, men jag springer alltid förbi dem. Så de får symbolisera alla fredags-rundor. De är så vackra alla årstider.

 

IMG_2065 1

Jag brukar oftast göra de saker jag säger att jag ska göra. Jag hjälper mig själv att skapa förutsättning för att få det att fungera. Jag tänker på kvällen innan att jag ska ge mig ut direkt på morgonen efter. Jag tänker inte att jag först ska känna efter på morgonen om jag har lust, för då kommer det inte att hända. Om jag vill träna efter jobbet så ser jag till att ta med mig extra mellis som jag äter vid fyra-tiden. Jag tänker inte att jag bara ska äta lite först, när jag kommit hem, för då kommer det inte heller hända.

Så, om du säger att du ska ringa det där läskiga myndighetssamtalet, surfa in på deras websida på kvällen innan, lägg in tfn-numret i luren och kolla tfn-tiden, så att du inte sen säger kvällen efter att du missade tfn-tiden eller inte hittade numret. Lägg in en pling i kalendern så du inte sen skyller på att du glömde. Eller, om du säger att du måste/vill äta nyttigare. Skapa förutsättningar… köp inte hem en massa kakor och tänk att du bara ska äta lite, eller baka inte dubbel sats utan bara enkel (om du nu måste baka), eller gå in på fiket och tänk att du bara ska ta en kaffe.  Det är bara dig själv du lurar!

Ja, du fattar grejen. Så, det är mitt bästa tips – hjälp dig själv genom att skapa förutsättningar för att få det att fungera. Jag lovar att det kommer att kännas så bra när du får in det där tänket och får bort alla såna typer av energitjuvar!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Maria
  9 september, 2015 at 05:34

  Vilket bra tänk! Och pepp!
  Jag är ”så där” hyfsat bra på att göra det jag bestämt mig för. När det gäller vissa saker är det enklare, och vissa saker svårare 😉
  Kram och ha en fin lill-lördag!
  /Maria

 • Reply
  home2tiny
  9 september, 2015 at 08:20

  Jag är nog rätt så bra på att göra det jag har tänkt, förutom en sak…..träningen. Visst jag har ofta en ursäkt, när kroppen strejkar, men ändå något liiiitet borde jag ta mig i kragen och göra. Kramisar Tina

 • Reply
  AngelicasVärld
  9 september, 2015 at 09:05

  Så rätt – det gäller att ge sig själv rätt förutsättningar!!

 • Reply
  Milla
  10 september, 2015 at 08:54

  Yes! Jag är hyfsat bra på det där. Fast inte runt alla grejor, en del saker är jag helt hopplös att få gjorda. Kan vara skitsaker men nödvändiga, bara ”inte just nu”. Då är jag en uppskjutare. Skriva listor är inte alltid bäst heller, om man är omotiverad. Bäst är det nog när allt bara sker i farten liksom…. Kram

 • Reply
  Martina Pettersson
  14 april, 2019 at 07:23

  Så gott att få läsa det du skriver, att skapa förutsättningar för sig själv! En så viktig ingrediens och nyckel till självförtroende att ge sig själv den gåvan, skapa förutsättningar för att blomstra utifrån sig själv, helt utifrån sig själv det är ju då det fungerar iallafall för mig?. Kram och tack för inspirerande ord!

  • Reply
   Lena
   14 april, 2019 at 08:10

   Åh, tack snälla du! Det var verkligen fint att läsa! Roligt att kunna påverka och inspirera!

   Ha en fin söndag!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.