trädgård

SVART FLÄDER – BLACK LACE

 

Tack vänner för peppen kring min ålder. Nu känns det lite bättre!

 

 

IMG_6435 IMG_6438 IMG_6439

 

Har ni hört talas om Svart fläder? Det hade nog inte jag gjort innan denna sommar. Denna heter Black Lace eller Blodfläder. Och kallas även Black Beauty. Den lever verkligen upp till namnet.

Den här plantan kom hem på grund av ett misstag. Ett jättebra misstag! Den ska ge ljusrosa citrondoftande blommor. Och givetvis kan man göra saft av den. Saften blir då ljusrosa.

Jag är ju lite av en sucker för mörka växter. Inte så lite heller. Tycker de ger ett lite sobert och elegant intryck och både bryter av och binder ihop vackert mot det gröna.

 

IMG_6434 IMG_6440 IMG_6441

Och här handlade det som vanligt om ett ögonblick. Jag såg hur perfekt morgonsolen trängde sig genom bladverket på träden och föll perfekt på flädern. Så vackert!

 

IMG_6442 IMG_6436

Där får den stå och växa till sig intill den nygamla pergolan som fortfarande väntar på gardiner och en utegrupp.

Längtar redan till juni så jag får se hur mycket den växt och om den kommer att leverera några ljusrosa citrondoftande juveler åt oss redan första året!

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Maria
  1 september, 2015 at 06:34

  Underbart vacker! Vilket bra misstag!
  Men du, jag fnissar lite för mig själv… För det första… du ser inte ut att vara en dag äldre än 43..? Och sluta bära korta kjolar??? Vad är det för trams??? Tur du skrev att du INTE tänker sluta 😉 Jag kommer alltid bära korta kjolar, sen kanske det beror på att mina ben inte är så långa, så de passar bäst i just kort…? 😉 Sluta träna??? Åh, jag hoppas att jag börjat träna innan 50? 😉 Klart du ska köra go-cart om du gillar det! Ja, du är rolig du! 😉 🙂 Sen är det nog så att den där bilden vi har av 50:åringar, som de var när vi var små… Allt förändras vet du… Idag är ju en 65:åring ”ung” 🙂
  Kram och ha en fin tisdag!
  /Maria

 • Reply
  Helen
  1 september, 2015 at 04:38

  Så fina härliga bilder! !

 • Reply
  AngelicasVärld
  1 september, 2015 at 07:37

  Men så vacker! Jag håller helt klart med om att lite mörkare växter är så vackra – det ger liksom ett annat liv ute i trädgården!

  Hoppas du haft en härlig dag!
  KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.