livet

ÄTA DE SMÅ JUVELERNA SOM GODIS & USA-STUDIER

 

Som jag nämnt tidigare så har dottern ett stort odlingsintresse och har odlat tomater i några år. Hon har skött dem i princip helt själv. I våras då hon var i USA fick vi lov att hjälpa henne att köpa frön och så i krukor inne.

 

IMG_8199

Sen pysslade hon med dem och en massa annat under hela sommaren. Inte alla hann mogna innan det började bli kallt ute.

 

IMG_8200

Efter tips från Victoria Skoglund så bredde vi ut tidningspapper i botten på ett djupt fat, placerade alla halvmogna tomater där och täckte med tidningspapper. Sen har det fått stå på kontoret i några veckor.

 

IMG_8219

Och förra helgen. Förra helgen kunde vi äta de små juvelerna som godis.

 

IMG_8218

Nästa vår lär det bli samma visa. Det är nämligen klart (i princip) att hon åker tillbaka för att plugga i Santa Barbara, California.  Fråga mig om du vill veta mera om USA-studier.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Jannike - Bromans Bravader
  11 november, 2015 at 08:38

  Smaskigt!
  Lyckades inte riktigt lika bra med mina – har liksom inte talangen för att odla.
  stor kram
  Jannike

  • Reply
   Lena
   11 november, 2015 at 07:17

   Inte jag heller. Men dottern lyckas riktigt bra!

 • Reply
  Milla
  11 november, 2015 at 12:50

  Så roligt att hon åker tillbaka! Hoppas det går smidigare den här gången med alla papper… Min Emelie kämpar hårt just nu, ett stort steg att börja på University och det är kurser med mycket jobb, de kan liksom inte missa en o göra resttentor som hemma utan det måste bli klart. Hon hade nog aldrig kunna gå en sådan utbildning hemma på samma nivå (hon har kommit in på ett Journalistprogram) så nu är det bara att köra på och vi supportar så gott det går hemifrån. Hon hoppas kunna få ett internshipjobb här hemma i sommar, är verkligen en termin i taget och nu är det snart ”bara” tre kvar… Kram

  • Reply
   Lena
   11 november, 2015 at 07:15

   Lite bättre går det med administrationen, men det är även denna gång en hel del krångel. Det blir säkerligen ett inlägg om det också, haha!

   Vad duktig hon är, din dotter, som kämpar så. Även om man är riktigt duktig på engelska så är ju trots allt det en tröskel bara det liksom!

   • Reply
    Milla
    12 november, 2015 at 08:00

    Nedrans administration! Emelie fick buda hem ett intyg från skolan i somras då hon var hemma, för även om hon har studentvisum så måste hon ha papper o visa exakt var hon går, och det blev en del stök runt det med ny skola. Engelskan blir ju rätt tuff nu när det är akademiska så att säga, det är ju inte helt enkelt på svenska 😉 kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.