livet

GOD FORTSÄTTNING

 

God fortsättning vänner! Hoppas ni haft en så fin jul ni hoppats på!

IMG_9561

IMG_9563

IMG_9565

Här går allt i så långsamt tempo att jag nästan ramlar omkull när jag går! På ett sätt tycker jag det är vansinnigt jobbigt att bara såsa omkring, men samtidigt så förstår jag att det är det jag behöver. Gott för själen, eller nåt, haha.

 

IMG_9576 1 IMG_9598

Julaftonen började sedvanligt med att barnen (som ju numera är vuxna) går på julklappsskattjakt. En tradition som jag är uppväxt med och som jag introducerade för barnen när de var små. Det går ut på att man, när man vaknar, upptäcker en lapp med en ledtråd med var man ska börja leta. På den platsen finns sen en ny ledtråd, o s v. Svårighetsgraden har varierat med åren. När de var mellanstora körde vi ledtrådarna på engelska, då det var en lagom utmaning. Ibland leder lapparna till en varsin julklapp och ibland en gemensam. Ibland lite enklare, som en varsin tidning, och ibland lite mera påkostad. I år blev det en gemensam klapp, en drönare. Den skulle förstås testas även om det blåste rejält. Kul leksak tydligen.

 

IMG_9572 IMG_9567 1

I år bestod julsällskapet av vi, barnen och mina föräldrar. Dottern bor ju hemma fortfarande, grabbarna kom innan och mina föräldrar kom på förmiddagen.

Dukningen blev så cool som jag målade upp i huvudet. Hittepå-granslinga, vanliga äpplen, svartsprayade äpplen, julgranskulor, hyacincer och vaser med en ros och en enkvist. Och ljus förstås. Vi åt, fikade, glöggade och softade. Och kollade på Kalle förstås. Och öppnade julisar. Lugnt, stillsamt och mysigt.

 

IMG_9600

Efter frukost tog vi en låååångsam promenad i blåsten och sedan var det läge för fika igen. Sen åkte mina föräldrar hem. Och mellansonen. Han ville visst installera nån julis han fick.

Här fortsätter vi väl att softa. Och jag försöker intala mig själv att det är bra. Men imorgon får det nog bli en löprunda för att bli av med lite energi. Sen har vi bokat in bio med hela familjen.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.