resor - långa & korta

DEN FÖRSTA DAGEN I IDREFJÄLL

Den första dagen här i Idrefjäll blev lite spretig. Maken var inte riktigt fit for fight så jag softade först en del i stugan och bara lyssnade på tystnaden, medan han sov.

 

IMG_0370 idre skog x

Efter en mulen förmiddag sprack solen fram. När lunchen landat i magen så gav jag mig ut på en kort tur på längdskidor. Ett av spåren går precis utanför tomtgränsen. Hur smidigt som helst. Det var så vackert!

 

IMG_0371 idre skog x

Jisses vad ringrostig jag var på de där skidorna. Haha, ni hade nog skrattat ihjäl er om ni såg mig. Skidorna är inte vallade på länge, och ni vet när det är omväxlande trögt och omväxlande glid, hur man vinglar. Jag är helt klart mera van vid slalomskidornas stabilitet. Dem kan man ju liksom stanna när man vill. Jaja, det var skönt i alla fall.

 

IMG_0372 idre istappar x

Lite senare när maken piggnade till så bekantade vi oss lite med omgivningarna. Det är ju första gången vi är just här. Vi kollade när de öppnar liftkortsförsäljningen och kollade sportbutiken bl a. Japp, en tröja hittade jag allt.

Strax innan middagen hade jag fortfarande myror i brallan så då drog jag på mig löparkläderna och tog en tur. Jag lovar att det biter bra i lår och rumpa när man löper uppför fjällvägarna! Så skönt när man är så där slut så man nästan får andnöd. I övrigt går det verkligen ingen nöd på oss här!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.