resor - långa & korta

HOTELL I VÄSTERVIK MED EXTRA ALLT TOPPADE ROADTRIP SMÅLAND

När vi är ute och reser vill vi gärna avsluta på topp och brukar försöka välja något hotell med det lilla extra. I det här fallet blev det ett hotell i Västervik med extra allt. ”Det lilla extra” räcker inte att säga, om vi säger så. Det var verkligen något utöver det vanliga. Häng med så ska jag berätta och visa om vårt besök i mitten av augusti 2022.

hotell i Västervik med extra allt

BODDE I EN SVIT PÅ HOTELL SLOTTSHOLMEN I VÄSTERVIK

Hotell Slottsholmen är Björn Ulvaeus verk. Han har låtit bygga denna vackra mötesplats för att ge någonting tillbaka till sin födelsestad. Och som han lyckades, om du frågar mig!

Man kan välja att bo i hotellrum på vattnet. Ja, på vattnet. De ser ni längst till vänster på första bilden. Där är säkert jättenice med sol från morgon till kväll, i princip. Men man kan också välja att bo i en av sviterna. Vi valde studiosviten.

Vid incheckningen följde en ur personalen med oss upp till rummet för att visa vägen. Kanske skulle det varit lite osäkert att hitta annars, eftersom man får en känsla av att man kommer till ett lägenhetshus. Och det är det nog också, delvis. Hur som helst, det var trevligt att bli lotsad. Det kändes lite lyxigt.

Det var visserligen något högre prisläge än ett vanligt hotellrum, men vi hade nog ändå inte jättehöga förväntningar. Kanske för att inte bli besvikna. Besvikna blev vi verkligen inte! Det var som att komma in i en snyggt inrett rymlig enrummare. Vansinnigt snygga inredningsdetaljer. LP-skivor från ABBA-tiden och skivspelare med riktigt bra ljudanläggning. Sällskapsspel. I köket fanns glas och koppar mm. (Det går tydligen att beställa full köksutrustning till sin vistelse).

Och en ordentligt rymlig balkong, eller mera terass, med morgonsol. Eeehh, jamen den här sviten kan ju duga i ett par dagar, hehe!

HOTELLET KÄNNS ELEGANT OCH SOBERT

hotell i Västervik med extra allt

Hotellet ligger ute på en holme med vatten på båda sidor. Några sviter har alltså morgonsol och några kvällssol. Och jag gissar att Mamma Mia-sviten har sol från morgon till kväll.

hotell i Västervik med extra allt

Till vänster syns samma byggnad, men från andra sidan, med restaurangen längst ner. Och mitt i bild är hotellrummen på vattnet.

hotell i Västervik med extra allt

Så snyggt!

Trevlig lounge-hörna under tak med fina rostiga krukor. De gick jag igång på ordentligt!

Här är från samma loungehörna, men från andra hållet. Ett antal såna här grupper fanns där under tak.

hotell i Västervik med extra allt

Så trevligt att sitta där och njuta en stund på eftermiddagen!

CHAMPAGNEFRUKOST OCH TOPPENMIDDAG

Det går inte att berätta om Hotell Slottsholmen utan att nämna restaurangen. Sån kvalitet! Vi frågade om vi fick plocka ihop frukost och ta med upp på rummet. Det gick självklart bra. Och självklart erbjöd de sig att komma med den! Det var inte ens roomservice som vi betalade extra för utan de bara gjord det!

Det fanns hur många saker som helst att välja på. Det fanns inte så mycket av allt, men det var inte slut. Jag förmodar att det berodde på att de ville ha allt så fräscht som möjligt och valde istället att hålla koll och fylla på hela tiden.

Sååå mysigt att plocka fram det personalen bar upp till oss! Och slå sig ner och titta på den här utsikten.

hotell i Västervik med extra allt

Vi hade köpt champagne för att lyxa till det lite extra med champagnefrukost. Väldigt trevligt!

Samma kväll, efter att ha strosat runt på stan, gjorde vi oss lite middagsfina och tog resten av champagnen på balkongen innan vi åkte ner för middag.

Ja, den där utsikten kunde man njuta av länge!

hotell i Västervik med extra allt

När vi beställt in champagnen till förrätten passade vi på att springa ut och fota lite i sommarkvällen.

Även utsikten mot centrum, som jag tittar på där, är väldigt trevlig!

hotell i Västervik med extra allt

Den här kylen fanns i ena änden av restaurangen. Så coolt! På nåt sätt signalerar det extra kvalitet. Man står liksom för vad man serverar.

Middagen var ett särskilt kapitel för sig. Vilken mat! Och vilken service! Servitören, eller möjligen hovmästaren, hade en otrolig yrkesstolthet och tog servicen till en ny nivå. Lagom social och småpratade lite, men höll ändå lite distans och respekt, om ni fattar. Precis på den nivå som vi vill ha det.

Smakerna på den här förrätten smälte och balanserade så bra att man nästan blev gråtfärdig. Om jag minns rätt så var det blinier, rom, rödlök och nån crème som jag inte minns vad det var. Så vällagat och gott!

Varmrätten var nog något vegetariskt som jag inte minns vad det var. Mmm, så gott! Och tillsammans med vinet lyfte det ytterligare!

hotell i Västervik med extra allt

Här kommer det bästa i historien. Efter varmrätten frågade servitören om vi ville ha dessert. Jag hade strax innan sagt till Andreas att jag var så mätt och OM vi skulle ha nån förrätt så ville jag fundera i en kvart och låta maten sjunka lite. Så, Andreas svarade honom att han fått order om att vi skulle vänta i 15 minuter. Absolut, sa servitören, och gick. Och jag lovar, på minuten efter en kvart, så kom han tillbaka för att fråga om vi var redo att bestämma oss. Haha, underbart! Älskar såna där detaljer och sån precision i sitt yrkesutövande!

HOTELL I VÄSTERVIK MED EXTRA ALLT

Är du också nyfiken på detta ställe? Vill du också ha extra allt när du besöker hotell i Västervik? Här kan du läsa mera.

Och här kan du läsa om mitt inlägg om att besöka Västervik med en massa tips. Där är det också är länkat vidare till mina inlägg om vår roadtrip Småland och Öland.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.