hälsa & friluftsliv

TRÄNING PÅ MORGONEN

 

Det är verkligen toppen med träning på morgonen. Det blir liksom en mycket bättre dag då än de dagar jag inte tränar.

 

IMG_5004 träning

Bjuder på bilder från igår morse efter ett avslutat träningspass. Så härligt!

 

IMG_5005 träning

Jag brukar ju försöka komma ut och löpträna på fredagsmorgnar när jag jobbar hemifrån. Men nu har jag bestämt mig för att försöka klämma in även andra morgnar och komma lite senare till jobbet än vanligt. Det funkar alldeles utmärkt normalt sett.

 

IMG_5006 träning

Veckorna innan semestern jobbade jag väldigt långa dagar med högt tempo så jag valde helt enkelt bort träningen tyvärr. Det är ju inge’ bra. Det märktes på hur jag mådde när semestern började, att jag inte tränat på länge. Träningen gör ju att det är lättare att hålla stressnivåerna nere. Så nu vill jag verkligen prioritera såna aktiviteter.

Hur är det för er? Brukar ni träna? Känner ni skillnad på hur ni mår eller är det bara jag som inbillar mig?

Må bäst!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  3 augusti, 2016 at 06:23

  Jag tänkte på det senast i morse, att jag skulle skriva ner mitt mål om att gå upp direkt klockan ringer – och inte ligga och titta på mobilen i 15-20 minuter. I det målet planerade jag också hur jag vill ta promenader varvat med yoga om morgnarna – det är den bästa start man kan få, och något jag tycker man bör unna sig själv (även om det krävs att man nästan tvingar sig själv till en början).

  Så, inspirerande morgonläsning för mig här! 🙂

  • Reply
   Lena
   10 augusti, 2016 at 07:49

   Kul att du tyckte det var inspirerande 🙂

 • Reply
  Katarina
  3 augusti, 2016 at 08:40

  Hallå där!
  Å va duktig du är!
  Jo visst är det så… man mår helt klart mycket mycket bättre både i knopp och kropp om man tränar.
  Jag ska igång ordentligt nu har jag tänkt.
  Träna på morgonen har jag alltid tyckt varit svårt…
  Jag vet ju att det tex är superbra att gå ut o springa INNAN frukost….men det gåååår inte…
  jag måååååste ha mat först…känner mig svimmig och orkeslös annars…
  Men jag har faktiskt tänkt tanken att ändå försöka… åtminstonne 2 dagar i veckan…
  Vore ju himlans skönt att ha det avklarat.
  Kram Katarina

  • Reply
   Lena
   10 augusti, 2016 at 08:05

   Jag kan inte heller träna på fastande mage och har alltid trott att jag måste äta innan. Men, för mig räcker det med att dricka ett halvt glas juice. Faktiskt.

 • Reply
  ulrica
  3 augusti, 2016 at 11:59

  Visst märker jag skillnad om jag tränar eller inte, både fysiskt och psykiskt.
  Nu när jag kommit igång igen efter semestern så har jag ont i varenda kroppsdel, men det känns så himla bra!!
  Kram

  • Reply
   Lena
   10 augusti, 2016 at 08:06

   Så där ontskönt är bästa känslan!

 • Reply
  Milla
  3 augusti, 2016 at 12:07

  Yes, jag han skriva en roman om detta 😉
  Jag kom av mig i min träning i våras. Mådde inte så bra, blev snurrig och orkeslös och stressad av det. Samtidigt som våren kom och kände nej nu prioriterar jag maj-juni och struntar i gymmet. Det kändes helt rätt, och så började jag ju med golf… Är fortfarande nöjd med beslutet MEN förstås känns det ju i kroppen. Helt klart så tappar man styrkan. Och det tar ett tag för cellerna att minnas hur man gjorde, men nu är jag igång igen med gymträning i lagom dos, för tillfället. Jag tror alltid att jag kan vara ett step före, och det kan vara enormt stressande det med. Så att lyssna på det inre vad som behövs för tillfället är rätt bra. Tror det är toppen att springa på mornarna om man får en bra rutin på det och drar nytta av det under dagen, när årstiden tillåter. Det är liksom investering inför vintern 😉 Heja dig!

  • Reply
   Lena
   10 augusti, 2016 at 08:08

   Ja, precis. Kroppen signalerar ju rätt bra vad som funkar och inte. Och faktiskt, jag löptränar även vintertid. Investerade i ett par lite varmare skor och byxor som funkar i rätt många minusgrader.

 • Reply
  Maria
  5 augusti, 2016 at 12:05

  Jag har kom av mig med min träning i påskas och har inte kommit igång. Vilket jag naturligtvis inte mår bra av. Har dock under semestern kommit igen lite med morgonpromenader före frukost vilket känns bra. Tycker om att motionera. Men för mig är det viktigt med balans. Vill helst träna på kvällen då jag inte alls har kraft på morgonen, men då räcker det med två kvällar i veckan annars känner jag stress. Så när jag sköter mig som bäst brukar jag träna två kvällar och gå promenader nästan varje dag. Men just nu är jag i svacka. Börjar jobba på måndag så då får jag komma igång.
  Kram
  Maria

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.