Mazarinkaka har funnits i min familj så länge jag kan minnas. Den gör succé vare gång och receptet sprider sig till många andra familjer. Maken beställer den av mig varje gång han ska ha kalas och idag är det en sån dag. Tänkte dela med mig receptet till er också.
Mazarinkaka, ca 24 bitar
Ingredienser:
3 kkp (1 kaffekopp = 1,5 dl) strösocker
4 kkp vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 kkp mjölk
2 ägg
400 g smält smör
50 st sötmandlar
12 st bittermandlar (eller några droppar bittermandelolja).
Så här gör jag:
- Mal mandlarna i en mandelkvarn eller kör dem i en matberedare.
- Vispa socker och ägg fluffigt.
- Blanda ner det smälta smöret och mjölken
- Blanda ner de malda mandlarna
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke för sig först och sedan ner i smeten
- Smörj och bröa en långpanna (35×25 cm)
- Häll i kaksmeten och grädda i 50-55 min i 150 grader. Den får gärna bli rätt kladdig inuti.
- Pudra över florsocker när kakan svalnat. Skär kakan i cirka 24 bitar.
Så underbart god. Det bara vattnas i munnen bara jag ser bilderna.
Må bäst!
2 Comments
Maria
26 september, 2016 at 11:31Mums, den vill jag göra.
Kram
Maria
Lena
2 oktober, 2016 at 07:47Ja, gör det gärna och berätta vad du tyckte.