resor - långa & korta

GRAN CANARIA – MATEN och SHOPPINGEN

 

Jag fortsätter med ett till inlägg från vår resa till Las Palmas, Gran Canaria. Det här inlägget får handla om maten och shoppingen.

 

img_7292-middag

Den här måltiden, för två personer, var den allra första som vi åt då vi äntligen kom på plats efter kaosstarten. Det är lite olika sorters fisk och räkor och i mitten kanariepotatis. Och det var inte direkt nån positiv upplevelse kan jag säga. Jag äter i princip allting, så jag är inte kräsen, men när fisken och räkorna är jättetorra och helt smaklösa så känns det inte riktigt okej. Potatisen, som vi åt vid flera tillfällen, var däremot god. Till den får man mojo, en rätt stark sås med potatis som bas. God även den.

Ibland får man in bröd innan maten. De är lite fula eftersom de sedan tar betalt, typ 1 euro per bröd, på vissa ställen. Man kan ju fråga då de sätter fram bröden ifall det kostar nåt ifall man inte vill bli överraskad.

 

img_6114-pinchos

Nåt annat som var gott var spansk omelett. Här tog vi en omelett i form av pinchos med ett glas rött för inga pengar alls. Som ett litet melllis innan middagen.

 

img_7507-mat-checker

Här ska ni få ett bra tips till då ni har vägarna förbi Las Palmas. På gågatan Mandizabal i gamla stan finns La Piedra. Vi åt en lunch där. Förrätt, varmrätt, sallad, bröd, en flaska vin och kaffe eller dessert för 26 euro. För två personer!

 

img_7510-mat

Till förrätt var det skinka och några olika ostar och till varmrätt var det nöt- och fläskkött som man fick steka själv på en het sten. Här är bildbevis för att det faktiskt var jag som ”lagade” maten 🙂 . Där satt vi, mitt på gågatan, och stekte mat och njöt i solen. Nåja, solen tittade fram iallafall några minuter. Och blåsten, som gjorde att våra glasögon blev fulla med stekos och kryddor, den låtsades vi inte om. Prisvärt och trevligt!

 

img_6106-mat img_7310-stan-x-checker

Vi fick tips av några svenskar om restaurang El Churrasco om vi ville äta riktigt bra prisvärt kött. Den ligger på Olof Palmes gata. Ja, Olof Palmes gata! Fråga mig inte! När vi satte oss visade det sig att den tydligen finns med i Michelin-guiden. Vi hade höga förväntningar. Ja, maten var riktigt bra. Men servicen blev vi väldigt förvånade över. De kändes lite slafsiga och ointresserade. De var liksom inte så där påpassande som man kan förvänta sig av ett sånt ställe. Men, som sagt, maten var bra.

 

img_7294-middag

Efter maten, i samband med att man ber om notan, så får man ibland in nåt som de kallar för vitamin. Jag tror att det var honungsrom. Sött som tusan.

 

img_7312-sangria

Sangria är ju en riktigt god och läskande bål. Alla som blandar till en verkar ha sin egen touch på den. Och priset kan verkligen variera. Den här kostade 7,50 och en annan vi tog in kostade 15, trots samma storlek. Och den billigare var mycket godare.

 

img_7498-fika

Självklart måste man fika emellanåt också. Här tog vi kaffe och nötkaka. Jättegott!

Vad kostar det då? En cesarsallad typ 6, wienerschnitzel 7-8, oxfilé på Michelin-restaurangen 27 för två. En flaska bra vin 12-15. Det känns rätt billigt i Las Palmas med våra svenska mått mätt. Så sammanfattningsvis tyckte jag att det var rikliga portioner, smaklöst, varierande pris utan koppling till kvalitet och billigt.

Och shoppingen då? Nope, det fanns inget att shoppa. I alla fall inget som jag ville ha. Hade läst innan om att man kunde hitta fin keramik, men nån sån butik hittade vi inte över huvud taget. Vi såg en gigantisk galleria, men ingen av oss hade lust att gå dit. Såg ut att vara de vanliga kedjorna med dussinkläder. Det enda vi fick med oss hem var en flaska vin från vinprovningen, som jag ska berätta mer om sen.

Här kan du läsa om resan som började med kaos och här kan du läsa om Las Palmas – staden. Flera inlägg kommer om skillnader mellan här och där, utflykter, hotellet vi bodde på och gamla stan.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  23 november, 2016 at 05:21

  Tråkigt med torr fisk!!! Kanarisk potatis brukar vara gott 🙂

  • Reply
   Lena
   28 november, 2016 at 06:16

   Verkligen jättetrist!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.