resor - långa & korta

RESAN BÖRJADE MED KAOS SLUTADE MED STRUL

 

Kaos är vad vår resa började med. Ni som följer mig på Instagram ( @gottforsjalen) har sett att vi varit på Gran Canaria och vi har redan hunnit vara hemma ett par dagar.

 

img_7283-takterass

Det var skönt att komma till värmen med den här utsikten efter en start på resan i kaos!

 

img_7281-soluppgang-flyg

Efter 14 timmars försening kunde vi äntligen få se soluppgången från flyget på väg ner till Las Palmas, Gran Canaria. Vi skulle åka halv fem på kvällen den där snöovädersdagen, ni vet. Till en början var det bara 10 minuters försening, sen fick vi veta att det skulle bli ännu mera försening så besättningen var tvungna att sova istället för att ta oss till sydligare breddgrader! Efter nån timme fick vi veta att flyget skulle gå kl 5 på morgonen. Alla hotellrum tog slut blixtsnabbt, vi fick erbjudande av flera kompisar om att sova hos dem, men vi vågade inte lämna Arlanda. Samma dag satt nämligen sonen fast i bilköer. Han körde en sträcka på 7 mil på 9 timmar. Han åt inte, drack inte och kissade inte på nio timmar!! Sen lyckades han komma av vid en mack, gick på toa och köpte mat. Vände sen hem igen, denna gång tog de sju milen bara fem timmar! Stackarn!

 

img_7300-jag

Vi försökte roa oss på flygplatsen under kvällen tills det var dags att försöka sova lite. Vi hittade inga lediga bänkar eller stolar så det fick bli golvet. Konstaterade att det hårda trägolvet funkade, jag sov i kanske tre timmar, det värsta var kylan. Vi frös så vi skakade trots jackor. När vi väl kom fram vid lunchtid, en dag sent, så var det i alla fall skönt att byta till lite somrigare kläder och se sig omkring.

 

img_7371-blommor

img_7430-lava

Sjöbotten bestående av lava.

 

img_7468-dorr

Maaaassor av vackra dörrar. Jag har fotat hur många som helst.

 

img_7529-blues

Himlen bjöd oss på vackert skådespel varje dag.

 

img_7564-arguiniguin

Ja, jo, nåt glas Sangria blev det allt.

 

img_7573-palm

Och en hel dags solande och dopp i pool och hav blev det också. Som bonus.

Hemresan då? En halvtimme innan beräknad landning på Arlanda fick vi veta att de måste gå ner på Skavsta p g a vädret!!! Suck! Tankar på att vänta på bussar och en transportsträcka på cirka 14 mil i rusningstrafik var inte lockande. Men, de tankade och efter 1,5 timmes väntan flög vi vidare till Arlanda. Ett skutt på en halvtimme så var vi framme. Sen strulade förstås även bagageutlämningen. Det tog en stund innan vi till sist äntligen satt i bilen.

Mera inlägg kommer så klart om vad jag tyckte om resmålet, shoppingen, maten, att göra, skillnader mellan här och där.

Här kan du läsa om Las Palmas – staden.

Må bäst!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Maria
  17 november, 2016 at 09:41

  Vilka transportsträckor ni har haft! Inte kul.
  Ser fram emot fler foton.
  Kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   19 november, 2016 at 09:21

   Ja, det var helt galet trist!

 • Reply
  LAS PALMAS, GRAN CANARIA - STADEN - Gott för själenGott för själen
  18 november, 2016 at 07:00

  […] kan du läsa om att resan startade med kaos och slutade med […]

 • Reply
  KÄNNER MIG PORÖS OCH BRÄCKLIG - Gott för själenGott för själen
  19 november, 2016 at 08:01

  […] om att jag har känt mig rätt sliten och jobbade hemifrån i ett antal dagar innan resan (resan som började med kaos). Resan var rätt tuff och krävde en hel del energi att hålla skenet uppe och vara en något så […]

 • Reply
  FREEDOMtravel
  19 november, 2016 at 09:09

  Jag följde kaoset på FB. Verkligen jobbig och tråkig start! Förstod att det blev bra när ni väl kom fram, men jobbig början och dessutom missar man ju en del av resan. Får man någon slags kompensation när det blir sådär …?

  • Reply
   Lena
   19 november, 2016 at 09:27

   Hehe, ja av nån anledning blir man ju lite angelägen att dela med sig av eländet på sociala medier. Skitjobbigt var det, men som sagt, det blev bra när vi väl kom fram. Vi fick matkuponger av Norwegian, 300 kr för middag och 150 kr för frukost, vilket knappt räckte eftersom allt är svindyrt på Arlanda. Om det inte krånglar ska vi också få 700 kr var för försäkringen som är kopplad till bankkortet. Första nivån var 6 timmars försening, nästa nivå var 24 timmar.

 • Reply
  UTFLYKTER PÅ GRAN CANARIA - Gott för själenGott för själen
  19 december, 2016 at 07:06

  […] kan du läsa om resan som började med kaos och här kan du läsa om Las Palmas – staden och här om Gran Canaria – maten och […]

 • Reply
  LAS PALMAS, GRAN CANARIA - GAMLA STAN - Gott för själenGott för själen
  3 januari, 2017 at 07:58

  […] kan du läsa om resan som började med kaos, och Las Palmas – staden och här om Gran Canaria – maten och shoppingen och här […]

 • Reply
  FÖRSENADE FLYG ÄR INTE KUL - Gott för själen
  5 februari, 2020 at 05:42

  […] var en dag i november för några år sedan och målet för resan var Kanarieöarna. Dagen som började med kaos och slutade med strul. Precis på dagen för avresan råkade det bli snöstorm. En kraftig sådan. Så pass kraftig att […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.