resor - långa & korta

LAS PALMAS, GRAN CANARIA – GAMLA STAN

 

Väldigt många städer har områden som kallas ”Gamla stan”. Så även Las Palmas, Gran Canaria. Eller Vegueta, som området heter där. Det ville vi så klart se, så en av dagarna under vår resa i höstas tog vi taxi dit. Det skulle väl visserligen gå att promenera dit från hotellet, men det var rätt långt, och taxi är så billigt. Taxichauffören var en av få som kunde engelska hyfsat.

I slutet av detta inlägg finner du flera länkar om resan från i höstas.

 

img_7463-gamla-stan

Santa Ana-katedralen i Las Palmas, Gran Canaria

img_7462-gamla-stan-side

img_7444-gamla-stan

Han släppte av oss där alla turister vill vara 🙂 Vi började med katedralen Santa Ana. Vi hade lite tid över innan museerna öppnade så vi smög in. Det pågick nån form av mässa, så vi gick ut ganska snart igen och gick vidare.

 

img_7467-dorr-side

Så många vackra dörrar överallt!

 

img_7476-dorr-checker

Det här var bara en bråkdel av alla vackra dörrar jag fotade. Jag blev alldeles knäpp. Så fina!

 

img_7483-columbus img_7490-columbus

Vi besökte sen Columbus plejs. En vacker innergård med vackra papegojor.

 

img_6084-columbus

I ett rum hade de byggt upp en del av ett fartyg så man fick en känsla för hur det såg ut då det begav sig i slutet på 1400-talet.

 

img_7481-columbus-side

Men jag känner mig lite lurad. Jamen kolla! Christopher Colubus hette inte så som alla våra historieböcker sagt! Han hette Cristóbal Colón! Men herregud, man kan ju inte byta namn på folk så där hur som helst! Heter man Cristóbal så heter man väl Cristóbal!?

I vilket fall var det ett fint museum med gratis inträde. Det kan jag varmt rekommendera.

 

img_6097-museum

Sen gick vi vidare till kanariernas (heter det så?) egna inhemska museum. Där fick man betala inträde (har för mig det var 4 euro). Men vi fattade ingenting. Allt var förstås på spanska. Man fick visserligen en liten broschyr där det stod beskrivet kort på engelska vad de olika rummen innehöll, men det framgick ingenstans vilket rum som var vilket.

Lite intressant var det ändå att se det här makabra rummet fyllt med döskallar och en del annat från grottfolket som först befolkade ön. Herregud så de levde!

Att besöka Gamla stan, Vegueta, i Las Palmas, var en av resans höjdpunkter tycker jag.

Här kan du läsa om resan som började med kaos, och Las Palmas – staden och här om Gran Canaria – maten och shoppingen och här hittar du utflykter på Gran Canaria . Flera inlägg kommer om hotellet vi bodde på och skillnader mellan här och där.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Maria
  3 januari, 2017 at 08:49

  Hu så många döskallar!
  Jag minns faktiskt inte om jag och mannen gick något alls i Gamla stan när vi besökte Las Palmas, bara han och jag…? Hm, fast det är ju över 13 år sedan, men ändå… det borde jag ju minnas? Vi var i all fall inte in i några kyrkor eller museum, det vet jag 😉
  Kul att du delar med dig!
  Kram/Maria
  P.s Omnämner och länkar till dig i min årskrönika idag 😉 Obs! positivt! =) (hoppas det var ok)

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2017 at 07:57

   Det var rätt läbbigt med alla de där döskallarna. Man kan ju verkligen undra över syftet att ha så många!

   Såg att du länkade och skrattade lite igen. Självklart var det ok!

 • Reply
  Jennifer Swedenborg
  3 januari, 2017 at 01:08

  Bra tips, det lär bli ett besök till gamla stan när jag besöker las palmas nästa gång – helt klart!!

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2017 at 07:58

   Ja, det kan jag verkligen rekommendera. Så trevligt område!

 • Reply
  Maria Björkman
  3 januari, 2017 at 11:10

  Hej Lena, nu har jag hittat till dig, och det känns kul. Vi är inte så många 50 plussare i den här branschen, och jag letar lite personliga bloggar som inte är så strömlinjeformade… Kommer följa dig ett tag, och du får alldeles väldans gärna titta in till mig, det skulle göra mig glad. God fortsättning på dig,

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2017 at 07:58

   Hehe, jag brukar också alltid ”hugga” på de jag märker är i min ålder eller äldre. Alltid kul eftersom vi som sagt inte är i överflöd. Jag ska snart titta in till dig också!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.