Jodå, det blev visst lite bakande igår. Lyxiga saffransbullar och saffransbiscotti utan nötter har jag laddat med inför mitt kalas om ett par veckor.
De är så vansinnigt goda de här bullarna som jag freestylade ihop förra året. Det är så sällan det finns sötsaker i det här huset, så när jag väl gör det så ska det vara riktigt smaskigt och lyxigt. Smör, vispgrädde och vit choklad. Vad kan gå fel liksom? Här finns receptet.
På med riven vit choklad och rostade pinjenötter och sno ihop bullarna bara. Penslade ägg med världens bästa silikonpensel från KitchenAid. Inköpt i USA, vet inte om den finns här hemma.
Hade det varit mitt vanliga jag hade jag bakat biscottisarna medan bulldegen jäste, för att effektivisera såklart. Men nähä, det funkar inte så nu. Det går inte. Jag gjorde bullarna först, sen pausade jag med lunch och en stund ute i solen.
Sen bjöd jag maken och mellansonen på kaffe och nybakade bullar. Eller inte sonen då, för han är inte så förtjust i sötsaker. Han nöjde sig med kaffe han.
Saffransbiscottisarna glömde jag fota i dagsljus, men här är receptet i alla fall.
Ja och sen hann vi med en hel del garage- och förrådsröjning också. Mest maken och sonen ska tilläggas.
Må bäst!
No Comments