livet

LYXIGA SAFFRANSBULLAR OCH RÖJNING

 

Jodå, det blev visst lite bakande igår. Lyxiga saffransbullar och saffransbiscotti utan nötter har jag laddat med inför mitt kalas om ett par veckor.

 

img_7256-saffransbullar

De är så vansinnigt goda de här bullarna som jag freestylade ihop förra året. Det är så sällan det finns sötsaker i det här huset, så när jag väl gör det så ska det vara riktigt smaskigt och lyxigt. Smör, vispgrädde och vit choklad. Vad kan gå fel liksom? Här finns receptet.

 

img_7242-saffransbullar img_7249-saffransbullar

På med riven vit choklad och rostade pinjenötter och sno ihop bullarna bara. Penslade ägg med världens bästa silikonpensel från KitchenAid. Inköpt i USA, vet inte om den finns här hemma.

 

img_7254-saffransbullar

Hade det varit mitt vanliga jag hade jag bakat biscottisarna medan bulldegen jäste, för att effektivisera såklart. Men nähä, det funkar inte så nu. Det går inte. Jag gjorde bullarna först, sen pausade jag med lunch och en stund ute i solen.

 

img_7260-saffransbullar

Sen bjöd jag maken och mellansonen på kaffe och nybakade bullar. Eller inte sonen då, för han är inte så förtjust i sötsaker. Han nöjde sig med kaffe han.

Saffransbiscottisarna glömde jag fota i dagsljus, men här är receptet i alla fall.

Ja och sen hann vi med en hel del garage- och förrådsröjning också. Mest maken och sonen ska tilläggas.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.