livet

TREDJE ADVENT

 

Ja, tredje advent. Idag är det faktiskt läge att skriva så. En mysig tid med mörkret och alla tända ljus.

 

img_7834

Än så länge är det inte speciellt mycket julpynt här. Många börjar tidigt (om ni frågar mig) men jag har inte haft nån lust ännu.

Det gläder mig att läsa och höra att fler och fler taggar ner när det gäller julhysteri. Folk pratar om att det inte städas som förr, vanlig veckostädning får duga. Det bakas mindre. Och många drar ner på julklappar också. Julstädningen har jag själv dragit ner på för många år sedan för att orka vara med familjen under juldagarna. Städar hellre ordentligt framåt våren. Och baka har jag aldrig gjort speciellt mycket. När det gäller julklappar har vi dragit ner drastiskt i år. Vi brukar byta julklappar med mina föräldrar och min systers familj och köpa nåt litet till makens föräldrar, och barnen och varandra så klart. I år blir det bara julisar till barnen och nåt litet till varandra. Jag tror att alla inblandade är väldigt nöjda med det.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ekenäsliv
  11 december, 2016 at 12:41

  Hej Lena!

  Ja, samma här… Kanske har jag redan skrivit det med då ber jag om ursäkt för mitt minne är lite si o så just nu.. Å jag försöker och jag vet att du vet:)
  Vi har med dragit ner på julklappar drastiskt i år. Barnen har allt de behöver… Tyra önskade att vi skulle åka på skidsemester hellre än en massa julklappar. Kloka unge!
  Så vi åker i januari nån gång. I övrigt kör vi julklappsspelet vilket är riktigt riktigt roligt.
  Ett bra tips till present där är biobiljett 🙂
  Nu ska jag hoppa ner i duschen, det behövs efter morgonens svettiga promenad, men ibland fastnar men en stund 😉
  Kram Anna

 • Reply
  Maria
  12 december, 2016 at 01:12

  Jag tillhör dem som älskar jul men även jag känner att man kan inte hålla på med allt. Bättre att bara njuta. Så veckostädning räcker för mig. Bakning blir bara några sorter som ALLA vill ha, mest för att det är kul. Så kommer vi till julklappar, där har även vi dragit ner i år. Vi ”vuxna” ska inte ge till varandra. Dock kommer hjärtat och jag att utväxla paket. Känns ganska skönt att vi dragit ner på det. vi kör också julklappsspel som är en kul grej. Hoppas du har kraft att njuta lite av denna vecka och må bra av mörkret och ljusen som brinner.
  Kram
  Maria

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.