Den sista dagen på eventet med #kvinnligaäventyrare innehöll till största delen en workshop i att laga äventyrsmat över öppen eld. Eller nja, vi hade ju en Murikka, vet inte om det anses vara öppen eld då visserligen.
Vi fick i uppdrag att plocka ihop ett antal ingredienser från frukostbuffén och ta med inför dagens stora aktivitet.
Först föreläste dock Angeliqa om hikefulness. Hikefulness är hennes eget hitte-på-ord för att beskriva känslan av när man är ute på vandring och det bara finns här och nu. Det är ett sånt fint ord. Hon pratade också om vikten av att ha tålamod och låta saker ta den tid det tar. ”Det går liksom inte att skrika åt en blomma att skynda sig blomma eftersom vi ska ha gäster ikväll”. Så himla bra liknelse!
Efter föreläsningen packade vi in oss i bilar och åkte till Fröå gruva.
Workshoppen att laga mat på turen hölls av goa Katrin. Hon verkade brinna för det där med att laga mat utomhus. Det behöver inte vara så krångligt med lyxig äventyrsmat.
Förrätt
Hetta upp olja i murikkan och rosta hasselnötter, pinjenötter och pumpakärnor.
Smöra brödskivor på båda sidorna och stek dem försiktigt.
Skiva päron i tunna skivor (ett päron räcker till fyra personer ungefär).
Lägg päronskivor, skivor av Brieost och nöt- och fröblandningen på en varm smörgås och njut av förrätten!
Varmrätt
Sen steker man klyftad rödlök, körsbärstomater och paprika. Den varma grönsaksröran lägger man sen på tunnbröd tillsammans med kallrökt lax och sallad och vik ihop. Njut av en god wrap till varmrätt.
Dessert
Och sen! Sen! Gino! Här är kiwi och grapefrukt skurna i bitar och hopblandat med vit hackad choklad. Blanda runt och låt allt bli varmt. Hur gott?! Hur gott låter inte det här att äta på en tur?!
Och när maten landat i våra magar och vi pratat, myst, täljt och nätverkat så var det dags att skiljas åt.
Jag och Ulrica hade dock hela eftermiddagen och kvällen på oss att mysa runt i Åre innan nattåget tog oss hem igen.
Det kommer flera inlägg från helgen!
Må bäst!
10 Comments
Frida G Svensson
15 augusti, 2017 at 09:24åh vilket peppigt och girlpowerinlägg!
Lena
20 augusti, 2017 at 07:16Tack, vad roligt att du tycker det!
Sanna Rosell
15 augusti, 2017 at 07:09Mums, vilket magkurrande inlägg! Jag önskar så att jag också hade varit där, men tar iaf med mig dina mattips och kan efterlikna middagen som om jag vore där… 😉
Lena
20 augusti, 2017 at 07:17Tack, vad roligt att du fann inspiration! Synd att du inte hade möjlighet att vara med. Hade varit roligt att ses igen! Men du hade det väl bra på din resa också!
FREEDOMtravel
16 augusti, 2017 at 06:32Mysigt och trevligt! Och dessutom ser det gott ut 🙂
Lena
20 augusti, 2017 at 07:22Det var jättemysigt och inte alls så krångligt som man kan tro!
SEMESTERN ÄR ÖVER - Gott för själenGott för själen
21 augusti, 2017 at 05:00[…] Jag har ätit enkel picknick-mat och lyxig 3-rätters i skogen. […]
SKÅTTVÅNGSGRUVA - VANDRINGSSLINGA SÖRMLANDSLEDEN - Gott för själenGott för själen
31 augusti, 2017 at 05:17[…] en workshop i Åre kring att laga äventyrsmat fick vi en utmaning. Utmaningen bestod i ”en dag utemat i […]
SNÖKLÄDDA FJÄLLTOPPAR OCH PEPPIGT UMGÄNGE - Gott för själenGott för själen
7 september, 2017 at 07:59[…] Inspiration att laga äventyrsmat […]
Vilken helg det blev! - Kvinnliga Äventyrare
8 september, 2017 at 10:08[…] Lena (Gott för själen) taggar matlagningsworkshop. […]