resor - långa & korta

FÖRSTA DAGARNA PÅ MANHATTAN

High Line, Manhattan

Idag får det bli ett snabbt inlägg med bildbomb från våra första två dagar på Manhattan.

 

Första dagen med loungehäng, bekanta sig med omgivningarna och utsikt

 

Jag lyxade till det med plusbiljetter, så vi kunde starta resan med en second breakfast på SAS star aliance lounge på Arlanda. I den biljetten ingår också fast track i säkerhetskontrollen, fri wifi på planet, mer rymliga säten och platser, lite bättre 3-rätters, vin/öl och drinkar och säkert nåt mera.

 

Vi landade vid 3 på eftermiddagen lokal tid. Jag tror inte det tog mer än en halvtimme förrän vi hade väskorna och tagit oss igenom tullen! När vi checkat in och lämnat väskorna tog vi en lov i närmaste omgivningarna och åt middag. Det fick bli Donken 🙂

 

Så här härlig utsikt över Empire State Building har vi från rummet på 20:e våningen. Vi lyckades kämpa oss vakna till 8-9 innan vi gav upp.

 

High Line

Efter frukost på hotellet knatade vi bort till High line. Det är ett grönskande vandringssråk uppe i luften, där tidigare en järnväg gått. Vi gick en bit av den, innan vi gick vidare.

 

Fleamarket i Hells Kitchen

Vi passerade igenom Hells Kitchen fleamarket (loppis). Maaaassor med nödvändiga saker 🙂 Jag hittade faktiskt en inredningspryl som kommer att passa perfekt bland alla mina andra reseminnen.

 

Bryant Park

Hyfsat i närheten ligger Bryant Park. En förhållandevis stor park med gratis wifi. Det märktes att det var en populär plats för newyorkborna denna soliga söndag.

 

Bike ride för prostatacancer

Plötsligt hördes ett mullrnade och sirener, som aldrig tycktes ta slut. Jag blev så nyfiken på vad det var frågan om så jag gick fram till en polis. Det var ungefär 500 motorcyklar som körde för att uppmärksamma prostatacancer. Rätt mäktigt måste jag säga.

 

Grand Central Station

Grand Central Station/Grand Central Terminal

Nästa stopp i vår plan var ett besök på Grand Central Terminal. Jisses vilken vacker byggnad och jisses vad stort det var. Enligt en guide är det 750 000 personer som använder denna plats VARJE DAG! Fler än flygplatsen JFK! Värt ett besök.

 

Trärulltrappa på Macy’s, världens största varuhus

Sista mål för dagen var Macy’s. Just denna butik är tydligen världens största butik. Ja, jo, typ ett kvarter stort och åtta våningar så kan jag nog förstå det. Och där finns också några otroligt vackra trärulltrappor. Så läckra och faktiskt riktigt vackra.

När vi kom tillbaka till hotellet åtta timmar senare hade vi lyckats få ihop ungefär 40 km och ändå kändes det som att vi tagit det lugnt.

Här kan du läsa om ytterligare tre gratisaktiviteter på Manhattan.

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anna, New York – My Bite of the Big Apple
  12 september, 2017 at 02:33

  Härlig start på resan! Och vilken utsikt ni har.
  Men Donken – i New York? 😉 So much food, so little time … (som jag brukar säga).

  Njut på!

  • Reply
   Lena
   13 september, 2017 at 11:57

   I knoooow! 🙂 Men vi hade det framför näsan och vi var trötta 😉

 • Reply
  Maria
  13 september, 2017 at 07:10

  New York, New York så underbart! Njut och ha det bäst!
  Kramar
  Maria

  • Reply
   Lena
   13 september, 2017 at 12:00

   Tack, vi njuter för fullt!

 • Reply
  Karin
  16 september, 2017 at 06:32

  Vilken härlig resa! förestår att ni njuter i fulla drag!

 • Reply
  BILDBOMB FRÅN MANHATTAN - Gott för själenGott för själen
  16 september, 2017 at 03:10

  […] Det kommer såklart flera detaljerade inlägg om våra aktiviteter, lite om kostnader och tips. Våra första två dagar hittar du här. […]

 • Reply
  3 GRATISAKTIVITETER PÅ MANHATTAN - Gott för själenGott för själen
  20 september, 2017 at 05:15

  […] Här och här hittar ni tidigare inlägg om min och de vuxna sönernas resa i sammandrag, med flera gratisaktiviteter, som High Line, Bryant Park, fleamarket vid Hells Kitchen och Grand Central Terminal. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.