resor - långa & korta

3 GRATISAKTIVITETER PÅ MANHATTAN

Det är lätt att göra av med pengar då man semestrar på Manhattan ifall man vill. Men allt måste inte kosta pengar. Jag tänkte tipsa om tre aktiviteter som faktiskt är gratis.

 

Times Square

 

Jag gissar att i princip ”alla” känner till Times Square och får en bild i huvudet då man nämner det, oavsett om man varit där eller ej. Och ja, jag tycker nog att det är ett måste att besöka denna plats åtminstone nån minut bara för att få uppleva det.

 

Det är ett galet torg fullt med intryck! Bilar passerar och tutar på gatorna intill torget, tusentals människor promenerar igenom torget eller sitter på en läktare, neoskyltarnas ljus och färger pockar på uppmärksamhet. Så här kan det se ut en helt vanlig vardagkväll.

 

Galna Times Square

Galna Times Square

Om man äger en fastighet runt torget är man förpliktigad att upplåta minst 15% av fasaden till reklam 🙂 Det ligger på 43rd Street precis där Broadway korsar 7th Avenue.

 

Lite svårt att se kanske, men högst upp på pelaren med skyltar precis ovanför årtalet 2017 är den berömda guldbollen som faller ner på tolvslaget på nyårsafton.

 

Brooklyn bridge

 

En riktigt trevlig gratisaktivitet är att ta en promenad över vackra Brooklyn bridge från Manhattan över till Brooklyn. Kanske äta lunch, som vi gjorde, innan man vänder tillbaka. Ett träklätt gångstråk där gångtrafikanter och cyklister samsas. Riktigt härligt denna soliga dag i september med närmare 30 graders värme.

 

Vackra Brooklyn Bridge

Vackra Brooklyn Bridge

Denna vackra bro byggdes med gemensamma medel från New York city och dåvarande Brooklyn city 1869-1883. Staden Brooklyn absorberades av staden New York strax senare. Man kommer på gångvägen i princip i mitten av Manhattan (mitten i sidled) på Park Row.

 

Ifall man har lust kan man sen gå tillbaka över Manhattan bridge som omväxling. Tågen passerade typ fem meter intill och gjorde så att hela bron skakade. Så, hade jag inte blivit av med brofobin innan så blev jag det nu 🙂

 

Central Park

 

Central Park

Central Park

Och givetvis måste man ju besöka Central Park. Om så bara en liten vända. Parken är ungefär 800 meter bred och 4 km lång. Så när som på en av sjöarna är allting anlagt. Parken finns mellan 110th Street i norr och 59th Street i söder.

 

De berömda roddbåtarna som kan hyras.

 

Lite kul med denna Swedish cottage. Det stod att detta hus transporterades dit i två delar. Nja, jag vet inte jag om jag tror på det. Huset var riktigt stort, på bilden är det bara en bit av gaveln på ett vinkelhus.

 

En fantastisk gratisaktivitet, att få lyssna på jazzmusik i Central Park

En fantastisk gratisaktivitet, att få lyssna på jazzmusik i Central Park

Och har man tur så kan man få njuta av jazzmusik där musikerna står framför en av sjöarna. En riktigt njutbar stund!

 

Gratis är gott, eller hur var det nu 🙂

Här och här hittar ni tidigare inlägg om min och de vuxna sönernas resa i sammandrag, med flera gratisaktiviteter, som High Line, Bryant Park, fleamarket vid Hells Kitchen och Grand Central Terminal. Och några filmer hittar du på Instagram @gottforsjalen.

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Katarina
  20 september, 2017 at 11:20

  Men ååå vilka underbara bilder… å jag känner ju igen mig…det gör ju bara att man verkligen längtar dit ännu mer… måste tebaks liksom..;)
  Kram Katarina

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  20 september, 2017 at 04:45

  Nu skäms jag nästan… jag som skriver om att återkoppla och så var det alldeles för länge sedan jag skrev hos dig… 🙁
  Men nu har jag läst ikapp allt, som jag brukar hos dig! (det är få bloggar som jag läser ikapp just allt…)
  Så underbart ni haft i NY och så många vackra bilder du delar med dig av! Vi startade ju där i maj, för att sedan åka vidare upp längs kusten och avslutade i Boston (vilket jag kom på nu, att jag inte berättat om på bloggen) och när vi var i NY då, så tyckte vi att vi var klara med det på ett tag, men icke… suget kom strax tillbaka 😉 Och nu efter alla dina bilder och fina texter… Vill tillbaka!!!! En del saker har ju vi såklart också upplevt men inte allt som ni gjort, så det finns ju såklart saker kvar att uppleva 😉
  Men nästa resa till USA, så blir det nog den andra kusten, så jag ska lusläsa dina tips om det blir av.
  Fina bilder från dina vandringar och kloka tankar om ensamhet. Själv vet jag inte riktigt hur jag ser på det. Jag och P är så himla sammansvetsade så jag kan inte tänka mig ett liv utan honom… Lite ”farligt” kanske att känna så starkt…?
  Skrattar lite åt vad man måste ha om man ska göra dina broccolibiffar… tid att städa efteråt…fniss… Underbart!
  Jag tror absolut att du skulle gilla TWH!
  Kram till dig och ha en fin onsdagskväll!
  /Maria

 • Reply
  Karin
  21 september, 2017 at 08:36

  Vilken härlig resa ni har haft! Och underbara bilder! Det var länge sedan jag var där, längtar tillbaka nu. Kram

 • Reply
  SNABBT SÄTT ATT BEKANTA DIG MED STADEN DU TURISTAR I - Gott för själenGott för själen
  25 september, 2017 at 05:40

  […] Här kan du läsa om 3 gratisaktiviteter på Manhattan. […]

 • Reply
  NATIONAL SEPTEMBER 11 MEMORIAL & MUSEUM - Gott för själenGott för själen
  28 september, 2017 at 05:23

  […] kan ni läsa om tre gratisaktiviteter, ett bra sätt att bekanta sig med New York, och en bildbomb från […]

 • Reply
  BILDBOMB FRÅN MANHATTAN - Gott för själen
  7 oktober, 2019 at 08:39

  […] Det kommer såklart flera detaljerade inlägg om våra aktiviteter, en drink med en bloggvän på klassiskt ställe och lite om kostnader och tips. Våra första två dagar hittar du här. Och här finns 3 gratisaktiviteter beskrivna lite mera i detalj. […]

 • Reply
  THE MET OCH CENTRAL PARK I NEW YORK - Gott för själen
  9 oktober, 2019 at 05:31

  […] ni läsa mera om vår resa? Här finns tre gratisaktiviteter, ett bra sätt att bekanta sig med staden du turistar i, och en bildbomb från Manhattan, besöket […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.