resor - långa & korta

NATIONAL SEPTEMBER 11 MEMORIAL & MUSEUM

Ett besök på September 11 memorial & museum var stämningsfullt och påverkade mig en hel del.

 

 

Jag och sönerna var på plats på morgonen just den 11 september, men 16 år efter de tragiska attackerna. Vi hade tänkt besöka museet just på årsdagen för att det skulle vara extra stämningsfullt. Fick höra att det var en ceremoni för speciellt inbjudna på morgonen i några timmar, sen skulle det visst vara galet mycket folk så vi fick rådet att komma tillbaka en annan dag.

 

Vi stod utanför och kände på stämningen en stund. Bortom träden ser man taket på museet.

 

Efter en stund gick vi vidare och passerade långa rader av tv- och radiokanaler på plats.

 

One World Trade Center

One World Trade Center

Detta är nya One World Trade Center, som ersätter det första av de två tvillingtornen som rasade. Detta hus är 1776 fot högt, som ska symbolisera årtalet 1776 då USAs självständighetsförklaring undertecknades.  Visste ni förresten att det var sju byggnader som förstördes, inte bara de två högsta?

 

11 september varje år tänds Light of tribute. Två starka ljusstrålar som lyser upp himlen. Vackert att vara på plats just den här kvällen för att se detta.

 

Stämningsfull utsikt från hotellrummet. Empire State Building får amerikanska flaggans färger denna dag varje år.

 

Vi kom tillbaka några dagar senare för att besöka museet. Utanför stod vi först en stund vid de två poolerna som symboliserar de rasade tvillingtornen. På kanterna är det fullt med namn. Namn på de identifierade som förolyckades. Det pratades om att cirka 2600 personer avled i attackerna, men bara 1600 är identifierade.

 

Vi strosade runt på museet ett par timmar. Tittade på brandbilar, balkar, trappor, kläder, hjälmar, väskor, bilder. Lyssnade på ljudklipp och tittade på filmer. Berörande och viktigt att besöka detta ställe!

Här kan du läsa mera om September 11 memorial & museum. Vi betalade 24 USD på plats i inträde och köper man biljetter på hemsidan verkar det kosta samma.

Här kan ni läsa om tre gratisaktiviteter, ett bra sätt att bekanta sig med New York, och en bildbomb från Manhattan.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.