hälsa & friluftsliv

PLOCKEPINN EFTER BÄVRARNAS FRAMFART

Jamen, jomen, det blev ju förstås en tur på Ängsö igen i helgen. Denna gång med nyfunnen vandringsvän. Har ni som är vandringsintresserade upptäckt denna härliga grupp? 

 

Bäver-plockepinn

 

Vi stötte på ett helt galet plockepinn. Herr Bäver hade varit i farten. Eller förmodligen en hel skolklass med bävrar! Jisses vad de hade jobbat. Ingen av oss hade sett nåt liknande.

 

Funderar på varför de gör så här?! Det var bara några få träd som var helt av, medan massor av träd var gnagda här och där. De kanske provsmakar och inte gillar det, och testar på nästa ställe. Eller nåt ?

 

Plockepinn efter bävrarnas framfart!

Plockepinn efter bävrarnas framfart!

Dessutom var det en bit från vattnet. Kanske 20-30 meter. Trots att det fanns massor med träd vid vattnet så valde de dessa?! Så, varför gnager de här och där och varför en bit ifrån vattnet undrar jag? Nån som vet?

Nyfunnen vän

 

Trots det mulna vädret så fick vi en jättehärlig och trevlig tur. Kul att lära känna nya människor med samma intresse och som man känner att det går lätt att prata med. En av fördelarna med att vara singel är att man lättare tar sig för att göra nya bekantskaper, hehe.

Så, nu kickar vi igång denna vecka! Ha en bra start!

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  home2tiny
  2 oktober, 2017 at 09:29

  Jösses är det verkligen bävrar som lyckas göra något sådant? Aldrig sett något liknande. Kramisar Tina

 • Reply
  FREEDOMtravel
  2 oktober, 2017 at 10:55

  Oj vad de har jobbat!? Har du sett bäver nån gång? Jag har till och med varit på bäversafari … men ändå inte sett någon …

 • Reply
  Katta Bucketlife
  2 oktober, 2017 at 07:56

  Jag har också ett såna där fascinerande spår efter bäver. Blir verkligen imponerad av deras produktivitet, men fattar inte heller varför de fäller träd som de inte har en suck att dra till vatten. Slipa tänderna kanske? 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.