hälsa & friluftsliv

FRÅN ARG SOM ETT BI TILL GLAD SOM EN LÄRKA

Så kan det gå. Från att ha varit arg som ett bi kan man bli glad som en lärka. Så var det för mig igår. Det började då jag kom till jobbet på morgonen.

 

Jag låste upp dörren, ställde väskan på bordet och skulle knäppa på datorn. Ni vet, den vanliga rutinen som man gör typ i sömnen. Mäh!? Var är datorn? Jag jobbade ju inte hemifrån i fredags… eller gjorde jag det?!…

 

… det tog några sekunder innan jag konstaterade… jag gjorde ju det! Åååhhh, neeeeejjj! Jag glömde datorn kvar hemma. En knapp timmes resväg! Och revisorer och månadsbokslut på agendan!? Av alla dagar! Jag blev så arg! Arg som ett bi!

 

Det var bara att jobba analogt ett tag, invänta revisorerna, ha uppstartsmöte med dem och sen bränna hem!

 

Efter en stunds jobbande tog jag en långlunch för att ta mig en tur runt Gröngarnsåsen. Det blev en pw, men inkluderade ungefär etthundraelva fotostopp. Det. Var. Så. Vackert!

 

Precis som jag brukar säga om Vattenparken, här i Enköping, så ligger Gröngarnsåsen och Dyarna typ i stan också. Ni ser husen i villaområdet intill.

 

Går man lite till så kommer man till en urskog innanför denna gärdesgård.

 

Jag gick nog där senast i vintras, så det var verkligen underbart att se denna kontrast! Åh vad jag älskar den här tiden!

 

Hav av vitsippor dök upp här och där.

 

Hur kan man inte gilla att vara i skogen! Jamen ni ser ju!

 

Det här ger mig sån energi och samtidigt avkoppling.

 

Från arg som ett bi till glad som en lärka

Från arg som ett bi till glad som en lärka

Så. Från arg som ett bi blev jag glad som en lärka efter den här turen. Och från att ha varit sämsta dagen att glömma datorn hemma blev det den bästa dagen. Ingen fara ju. Det mesta går att sköta digitalt hemifrån i mitt jobb. Och nu fick jag mig dessutom en underbar vistelse i naturen. Bästa!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.