recept

EN DRÖMMIG FÖRRÄTT

I helgen åt vi en riktigt dröm’ig förrätt! Eller lunch om man så vill. Eller middag för den delen. Rödbetor, chèvre, vaniljstångskokta päron, prosciutto och sallad. Rödbetor och chèvre  har jag ju ätit många gånger, men det här var lite extra.

 

Fick tips av bästa Katarina. Hon som kan svänga ihop en trerätters med ena handen samtidigt som hon gör hårinpackning och skurar duschen med andra. Hon som såklart inte hade beskrivit ett recept utan bara på ett ungefär 🙂 Så. Vad gör man. Man får prova att freestyle’a lite. Som absolut inte är min bästa gren i köket. Men det blev toppenbra.

 

För två personer gjorde jag så här:

Jag skivade 2 förkokta rödbetor och la dem på ett ugnsfast fat och smulade en puck chèvre-ost (getost) uppepå. Gratinerade sen i ugnen på 200 gr i kanske 5-10 minuter, minns inte riktigt. Tills osten smält lite och fått lite färg. Lät det sen svalna lite.

Medan rödbetorna var i ugnen kokade jag päronklyftor (två päron) i sockerlag (3 dl vatten och 2 msk socker. Om man inte vill att päronen ska bli bruna kan man ha i lite citronsaft också) med urskrapad vaniljstång. Det fick koka 2-3 minuter. Jag silade av sockerlagen och tog bort vaniljstången. Detta fick också svalna lite.

Sen la jag sallad på tallrikar (bäst är nog ruccola, men vi hade så mycket egen sallad), snurrade ett par prusciuttoskink-skivor och placerade på vardera tallrik, toppade med päronklyftor, rödbetor och ost.

 

Jamen så gott! Den här dröm’iga förrätten kommer jag drömma om länge!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  18 juni, 2018 at 07:49

  Det där låter ju verkligen hur gott som helst!!!

  • Reply
   Lena
   19 juni, 2018 at 06:05

   Det var det! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.