recept

SNABBSALTAD GURKA – GOTT FÖR SJÄLENS RECEPT

Finns det nåt godare än snabbsaltad gurka?! Ja, jo, det gör det väl kanske, men för mig kommer det iallafall på topp 10. Och nu är det högsäsong för denna mumsbit! Jag har mitt eget recept.

snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

Ingredienser

  • 9-10 Västeråsgurkor
  • 1 liter vatten
  • 0,5 dl salt (går bra med grovsalt också, men då behövs lite större mängd)
  • 2 tsk strösocker
  • 10 svartvinbärsblad
  • 4-5 stjälkar krondill (just på de här bilderna hade jag bara vanlig dill)
  • 1-2 kryddmått natriumbensoat för extra hållbarhet

Så här gör man

  • Skölj gurkorna, dillkronorna och vinbärsbladen
  • Picka lite hål i gurkorna med hjälp av en potatissticka (så att lagen kommer in lättare)
  • Häll upp vattnet i en skål och häll i saltet och sockret. Rör om i ett par minuter tills salt och socker löst sig (grovsalt tar lite längre tid på sig att lösas upp).
  • Skär krondillen i mindre bitar
  • Varva gurkor, dill och vinbärsblad i en fin burk så det blir ett vackert blickfång.
  • Häll över vattenblandingen
  • Förslut burken och ställ i kylen i 3 dagar.
  • Njut!
Snabbsaltad gurka

Hård macka med skivbar leverpastej och snabbsaltad gurka! Och alkoholfri öl till. Mmm! Jag fick ett gäng gurkor av svärmor förra helgen och gjorde en sats. Vi har hunnit njuta av den under veckan innan vi drog iväg på en semesterresa. Men jag hade också i atamon som gör att den håller även till vi kommer hem. Något att se fram emot. 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.