resor - långa & korta

HOTELL KALIDON I KOKKARI PÅ SAMOS

Jag måste ju slå ett slag för hotell Kalidon som jag bodde på under min vecka i Kokkari på Samos. Ett riktigt trevligt och fräscht hotell som jag kan rekommendera. Kalidon är ett litet hotell med bra läge vid stranden och med promenadavstånd till restaurangerna i Kokkari. Kalidon liggger knappt 25 meter ifrån havet. Så beskrivs det av researrangören.

 

Exteriören

 

Hotell Kalidon i Kokkari på Samos

Hotell Kalidon i Kokkari på Samos

Verkligheten överträffade beskrivningen. ”…promenadavstånd till restaurangerna i Kokkari…” låter som att det ligger lite utanför byn. Det tycker jag inte alls att det gör. Visserligen ligger det inte i byns centrumkärna, där många restauranger/tavernor ligger, men det är liksom tavernor hela vägen till hotellet och förbi. Och en taverna låg dessutom snett över gatan. Visst, det kan man också kalla gångavstånd 🙂 Hela byn är 1,5 -2 km lång längs havet, så vi snackar korta avstånd.

 

De flesta nådde sina rum via en ”loftgång” och man nu kan kalla det så.

 

Här har jag vänt på mig och fotar åt andra hållet.

 

I den bortre änden av loftgången hade man vacker utsikt över bergen.

Lite interiör

 

Kolla vilka vackra pardörrar ut mot balkongen!

 

Jag fick först bo i ett rum en halv trappa ner med terass. Efter två nätter fick jag byta till ett rum en trappa upp med balkong. Det rummet var lite mysigare.

Beskrivningen sa att det fanns wifi i allmänna utrymmen, men det visade sig finnas på rummet. I alla fall de två rum som jag bodde i. Dessutom var det förhållandevis bra uppkoppling. Gissar att de inte vill skriva att det finns på rummen eftersom folk då säkerligen klagar om det inte är tipp topp uppkoppling.

 

Frukosten

 

En fräsch kontinental frukost kunde man njuta av varje morgon. Inte jättemycket som våra svenska hotellfrukostar (men vilket hotell har det utomlands ?!?!), men fullt tillräckligt och en bra blandning. Äggen var tyvärr väldigt hårdkokta, men de vågade inte annat pga salmonellarisk, förklarade de.

 

Lounge och terass

 

En loungehörna för lite skönt häng!

 

Mysig kvällsbelysning på terassen och loungen!

 


Efter en dag på stranden satt jag där i loungen med ett glas rött och jobbade med bloggen för att ni skulle få några inlägg under pågående resa. Alltid trevligt att kunna bjuda på det i farten, tycker jag.

 

Vad tyckte jag om Hotell Kalidon?

 

Hotell Kalidon kan jag verkligen rekommendera. Det enda minuset var att det inte fanns nåt fönster förutom de i balkongdörrarna. Men det verkar å andra sidan inget hotell ha. Fick förklarat att det är ett sätt att hålla värmen borta.

 

Läget tyckte jag var helt optimalt. Väldigt lugnt. På andra sidan gatan fanns klapperstensstranden, Kokkari Longbeach, med tavernor och solsängar.

 

Längst bort i bild, ca 800 meter, ligger byns centrum.

Längst bort i bild, ca 800 meter, ligger byns centrum.

Längs hela gatan fanns bra tavernor. Själva centrumkärnan på byn ungefär 800 meter bort, men som sagt, tavernor, butiker och hotell längs hela gatan så det kändes inte som att man bodde utanför.

Det fanns ingen pool på hotellet. Däremot fick man åka gratis med en buss till systerhotellet med pool, 1 km bort. Jag hade tänkt testa det nån dag, men jag trivdes så bra på stranden, så det blev aldrig av.

Hotellets litenhet, med 28 rum, ger en familjär känsla. Har aldrig blivit så väl bemött på ett hotell som på Kalidon. Tjejerna som jobbade där var fantastiskt trevliga. De lärde sig mitt rumsnummer redan första dagen och mitt namn nån dag senare. ”Hi mrs Lena” ropade de på håll. Vänliga och tillmötesgående på ett naturligt sätt. De brann verkligen för sina gäster.

Om jag nån gång kommer tillbaka till Kokkari så kommer jag nog inte tveka på att välja Kalidon igen, om jag har möjlighet.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mia
    9 augusti, 2018 at 02:54

    Verkar ju toppen! Vilket bolag reste du med? Apollo?

    • Reply
      Lena
      12 augusti, 2018 at 03:23

      Jag reste med Tui. De var jättebra, förutom dessa småmissar 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.