livet

ÅTERHÄMTNING ÄR VIKTIGT

 

Jag inser numera att återhämtning är viktigt. Det gjorde jag i och för sig förut också, men då tyckte jag att jag återhämtade mig under nattsömnen. Att jag kanske behövde pauser under dagen med fullt ös det reflekterade jag inte över. Jag var ju inte trött.

 

Sen blev det ju som det blev också. SMASH! Rakt in i väggen. Jag hade tidigare hört att om man en gång blivit utbränd (eller vad jag nu ska använda för ord, men ni fattar) så blir man som allergisk mot stress. Det kan jag skriva under på. Jag tål inte speciellt mycket förrän kroppen börjar signalera. ”Hallå där, stopp, nu är det lite för rörigt och pressat. Släpp taget en stund”. Typ så. Dessutom har jag en fantastisk livskamrat som påminner mig, ibland på kvällarna och ibland på sms på dagarna ”andas, älskling, ta en sak i taget. Du hinner det du hinner”. Det är värdefullt att ha ett sånt stöd och att det faktiskt funkar med en liten påminnelse.

 

Möjligheten att jobba hemifrån emellanåt är värt mycket för mig. Då kan jag antingen ta lite extra sovmorgon eller köra ett träningspass innan arbetsdagen börjar. Det är lugnt och tyst. Inget spring utanför arbetsplatsen. Det är guld värt att kunna sätta sig ute med en smoothie, fika eller lunch på balkongen och bara andas. Extra bonus med hemma-jobbar-dagarna är att jag slipper knappt två timmars reväg (en knapp timme enkel). När jag slår ihop jobbdatorn är jag liksom hemma direkt. Och helgen kan börja.

Igår var en sån dag. Efter ett par veckors intensivt och pressat arbete med några stora viktiga saker så har jag känt mig rätt sliten. Kroppen har protesterat lite. Skönt att då kunna sitta hemma och jobba undan det sista för veckan. Sen klappa ihop jobbdatorn och ta helg.

Efter en soft fredagkväll ska vi idag köpa lite höstblommor och sedan ta en brunch på hotellet. Så mysigt!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karin
  15 september, 2018 at 12:00

  Så klokt Lena! Jag har också varit nära ”väggen” så nu är jag hemma när jag är förkyld och sjuk, lägger mig på sofflocket ibland och säger nej till saker. Borde vara självklart men inte så lätt 🙂 Önskar dig en fin helg. Kram

  • Reply
   Lena
   17 september, 2018 at 07:06

   Tack!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.