livet

STÄMNINGSFULLT OCH VACKERT PÅ KYRKOGÅRDEN

 

Det var så fantastiskt stämningsfullt och vackert på kyrkogården igår kväll! Jag har tänkt i flera år att jag skulle vilja åka och titta på alla ljus på kvällen Alla helgons dag.

 

Stämningsfullt och vackert på kyrkogården

Stämningsfullt och vackert på kyrkogården

Jag hintade för A på förmiddagen, att det nog är fint att se. En stund efter att vi kom hem från shoppingrundan så sa han bara, ”kom så åker vi, du ville ju det”, trots att jag inte pratat om det på hela dagen. Han är fantastisk på att lyssna in mellan raderna!

 

Han passade på att ta med ett ljus och tände det på sin mormor och morfars grav.

 

Jag förundrades verkligen över hur otrooooligt mycket ljus det var nästan över allt. Funderade på om det ”alltid” varit så eller om tiderna har förändrats så att man numera engagerar sig på detta vis.

 

Det stod massor med ljus ihoptryckta i klunga på ett par ställen…

 

… och det stod ljus som liksom klättrade upp på en klippa. Så vackert! Det var nog inte sista gången jag besökte kyrkogården på kvällen på Alla helgons dag.

 

Idag blir det nåt helt annat. Snart ska jag väcka en sömntuta så vi kan göra oss i ordning, packa matsäcken och dra på hiking-kläderna för en tur. Det var länge sen nu, så det är efterlängtat!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  4 november, 2018 at 10:59

  Fina bilder! Vi var också på kyrkogården igår. Fint!

  • Reply
   Lena
   6 november, 2018 at 08:26

   Tack! Det var så fint!

 • Reply
  Milla
  4 november, 2018 at 02:06

  Vi har en tradition sen många år att vi samlas med makens systers familj o krattar hemma hos svärmor och hon bjuder på stek till middag. Sen åker vi alla till kyrkogården då kvällen fallit, numera till den som svärfar är begravd. Jag upplever det som att det var lika mkt ljus som vanligt men vissa år blåser lågorna bort och kändes spm att vädret gjorde det väldigt stämningsfullt i år. Minneslunden har nog blivit mer använd nu skulle jag tro, fler begravs på annorlunda vis, tex via stora minnestavlor där var och en får en graverad plakett. Kram!

  • Reply
   Lena
   6 november, 2018 at 08:26

   Jaha, ok. Då är det nog bara jag som inte fattat tidigare.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.