livet

DET BLEV EN AW OCH MIDDAG PÅ STAN

I fredags när jag trött och sliten åkte hem från jobbet ringde A upp mig. Han hade fått en idé. Istället för att vi skulle göra mat så tyckte han att vi skulle ta en aw och middag på stan.

Vi landade först hemma hos mig en stund och gjorde oss i ordning innan vi gick iväg. Kollade på ett par ställen om det fanns nåt bord ledigt en timme senare. Vi ville först ta ett glas nån annanstans.

Japp, det fanns ledig så vi bokade bord och gick sen till The Players Inn

Vi satte oss i baren en stund och tog ett glas rött och pratade om dagen som varit. Skönt att tagga ner lite innan vi gick vidare till restaurangen vi bokat bord på.

Det blev Stattshörnan som fick servera oss fredagkvällens middag. Det stället har nästan varit ett skällsord tidigare. Det har varit ett lite ”billigt” ställe med dålig mat, ett ställe man hänger på på fredag och lördagkvällar. Det har kallats Singelhörnan, eftersom det var dit alla nyskilda gick för att ragga. Typ.

För några år sedan var jag där på middag, eftersom det typ inte fanns nåt annat ledig, och blev glatt överraskad. Vi var fyra stycken och alla var supernöjda. Jag har berättat om det för A, men han har grimaserat lite med tanke på Singelhörnans gamla rykte. Men han var beredd att prova.

Jag var lite spänd på om de skulle leva upp till mina nya tankar om stället eller A’s gamla fördomar.

Jag tog grillad halloumi och A jordärtsskockssoppa till förrätt. Han tog pepparbiff till huvudrätt. Och jag tog gösfilé. Så vällagat och god kvalité. Snabb och bra service.

Lokalen är visserligen ombyggd, renoverad och fräsch, men riktigt tråkig. Jag tror att det skulle göra underverk bara med några stora växter utplacerade här och där. Men man kan ju inte få allt. Eller ?!

Så jodå, de höll måttet. Med råge. A blev helt golvad och var beredd att omvärdera sina tankar och ville kalla det för Enköpings bästa restaurang. Så bra har det blivit.

Aw och middag på stan kan bli riktigt bra ibland!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ulrica Hållén
  7 april, 2019 at 07:38

  OJ, kanske måste testas då. För precis som du säger, den har ju inte direkt varit känd för sin kvalitet tidigare :). Du får lämna lite feedback till dem så kanske de piffar till stället framöver! Kram

  • Reply
   Lena
   7 april, 2019 at 04:32

   Jag taggade dem på IG. Kanske de ser det och tar till sig. Kanske ger jag dem feedback på annat sätt också 🙂

 • Reply
  Linda
  7 april, 2019 at 08:51

  Jag och Jocke var där två ggr förra året och blev väldigt positivt överraskade. Riktigt bra mat och vin!

  Kram Linda

  • Reply
   Lena
   7 april, 2019 at 04:33

   Roligt att ni också har samma erfarenhet! Och kul att få en liten hälsning från dig 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.