livet

MERA FOTOKURS OCH KAOS

Efter kaos, bubbel, babbel i uppstarten av vår blogg-tjej-foto-träff, sov vi gott på vårt fina rum.

Hela gänget, Ulrica, Katarina och Helena, är rätt morgonpigga och skickade meddelande till varandra om att vi var vakna. Vi, och typ tusen innebandyungar åt frukost samtidigt. Men det gick bra och vi satt där i typ 1,5 timme innan det var dags att kicka igång dagen.

Vi satte oss i en hörna med soffor och kontorsbord med kameror och datorer. Fröken Ulrica hade sagt åt oss att fixa Lightroom inför bildredigeringen. Jag kollade hemma vilka program jag hade och konstaterade att Lightroom fanns med. Väl på plats så visade det sig att det var en testversion jag haft, som dessutom hade gått ut. Och de andra hade inte heller programmet. Kaoset, som hade startat dagen innan, började igen. Vi satte igång att ladda ner/köpa programmet. För de andra två gick det i ett litet nafs. Mitt fastnade förstås i en bearbetningsprocess.

Inga fina ord kom ur min mun. Jag var färdig att kasta ut datorn. Pedagogiska Ulrica satte igång och mecka och surfa och klicka hit och dit. Och chattade med supporten. Processen skulle vara klar om ett par timmar, så vi gav oss ut för att fota så länge.

Så tacksam miljö att fota i där runt kyrkbacken.

Man måste älska gamla trähus och kullerstensgator. Ulrica lärde oss en hel del om kamerainställningar och ljusförhållanden.

Här är hon modell och demonstrerar skillnaden mellan att inte ha en reflexskärm (första bilden) och att ha en reflexskärm (andra bilden). Trots att det var mulet så reflekterade ljuset i ansiktet ordentligt!


Vi gick vidare ner till ån.

Fotograf in action! 🙂


Vi gick vidare genom stan.

När vi var nöjda med fotosessionen så pausade vi för lunch på Vardasrum.

Pizzaätarna var nöjda med sin mat och jag var nöjd med min Caesarsallad. Bland de godaste sallader jag ätit. Och hur mycket som helst!

Bearbetningsprocessen som fastnat för redigeringsprogrammet hade gått igenom när vi kom tillbaka till hotellet. Men då började nästa krångel. Jag hade för gammalt operativsystem för att få full version. Och jag hade för lite minne för att ladda ner senaste operativsystemet. Då kom det ännu flera fula ord ur min mun medan Ulrica försökte lugna mig och samtidigt visa de andra tjejerna redigeringstips.

Hon har det inte lätt, hon den där Ulrica’n. Det tenderar att bli kaos när jag är i farten. Men ett mysigt dygn hade vi. Och jag lyckades ändå lära mig en hel del.

Tack, gänget för en jättetrevlig dejt och ett extra tack till Ulrica för ett toppenarrangemang och ett fantastiskt tålamod!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  17 april, 2019 at 07:59

  Så fina bilder! Härlig miljö att fota i!

  Haha…det där skulle säkert hända mig med , med nedladdningar som inte fungerar… och jag skulle inte ens ha tålamod att tänka tanken på alla inställningar och redigeringar. Jag vill bara att det ska gå fort att ta bilder 😉

  Så härligt ändå att ha en egen fin fröken som instruerar och har tålamod 🙂
  Kram och glad påsk!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   23 april, 2019 at 08:57

   Ja, det var verkligen en härlig miljö och det är toppen att ha en lugn och pedagogisk fröken som tar ner en på jorden 🙂

 • Reply
  Sallys hus
  17 april, 2019 at 10:21

  Hahahaaaaaa….jag dööööööör…….va roligt beskrivet….;) Jag hade redan glömt allt ditt strul….så inne i det jag höll på med var jag…;) Ett helt ovärdeligt dygn ju och vi måste ju såååklaaaart ha en kurs nr 2 framöver…;) Å dina bilder är superfina och jag äslakr bilden på cykelgubbarna på torget. Vilken fin vinkel du fått till där!
  Kram fina du och ha en härlig dag!
  Katarina

  • Reply
   Lena
   23 april, 2019 at 08:58

   Hehe, ja jag ser redan fram emot kurs nr 2. Vem vet var den blir! 🙂 Ja, visst är cykelgubbarna charmiga!

 • Reply
  Karin
  20 april, 2019 at 03:51

  Jättefina bilder verkligen. Förut jobbade jag i de där kvarteren 🙂
  Reflexskärm verkar kanon. Kan du beskriva den lite mer, storlek? Jag borde verkligen utveckla mitt fotograferande, jag har fastnat. Kanske kan Ulrika ha en kursdag men en amatör som jag 🙂

  GLAD PÅSK!
  Kram

  • Reply
   Lena
   23 april, 2019 at 09:02

   Jaha, var det där ni höll till. Så fint där! Hm, storleken är kanske 50-60 cm. Det duger visst utmärkt med nån billig historia på typ Claes Ohlsson eller liknande. Minns inte riktigt vilken butik hon nämnde, men du fattar principen. Ulrica kan säkert ha en kursdag med dig.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.