livet

TILLBAKA EN STUND I DEN TJATIGA PARKEN

Igår kväll var vi tillbaka en stund i den tjatiga parken. Eller. Det är ju förstås inte parken som är tjatig. Det är ju jag som är tjatig som tjatar om parken. Vattenparken i Enköping.

Ni vet, det som jag tjatar om att den bara ligger några få minuters promenad från mig. Den som jag tjatar om att så få njuter av. Den som jag tjatar om är en sån fin oas. Den som jag tjatar om är så härlig att hänga i! Den.

Vi bestämde på eftermiddagen att vi skulle ta lite ost, kex och vin i parken direkt efter jobbet, innan vi skulle börja med middagen!

Där, i högerkanten, syns vårt favvobord. Det är där ni hittar oss, ifall ni undrar var vi är menar jag. 🙂

Många dricker rött vin till ost. Så gjorde även jag ”förr”. Jag var på ostprovning, för några år sedan, och fick tips om att dricka vitt (ost-)vin till ost istället för rött. Sedan öppnade sig en ny värld för mig. Saint Clair Vicar’s Choice (blå etikett) är en favvo. Visst, vissa röda ”går” att dricka till vissa ostar. Men tipset var att det säkraste kortet var att välja vitt så funkar det till alla ostar. Hehe, jag hade en liten diskussion igår kväll på min privata FB-sida om vitt eller rött. Smaken är delad, precis som i alla sammanhang 🙂 Men kom gärna med tips på rött till ost. Älskar att prova nytt.

Där satt vi och njöt i nästan två timmar, och pratade om ditt och datt, innan vi insåg att det började bli dags att gå hem till mig och fixa middag. Tänk att en sån liten stund kan ge så mycket energi!

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  27 april, 2019 at 04:09

  Det är roligt det där, när man får lära sig nya saker via olika provningar. För visst ÄR det skillnad. Jag trodde aldrig att glasets utformning hade sån stor påverkan på ett vin, som det faktiskt har. Fick verkligen uppleva det här i vintras då vi var på ”glasprovning” med olika viner. Jag har aldrig tänkt tanken på att dricka vitt till ost, utan det har automatiskt handlat om rött. Kanske för att vi gillar rött mest. Jag säger inte att det är fel att dricka vitt… Jag kan tänka mig att jag också skulle få en aha-upplevelse om jag var på ostprovning och fick utvalda viner till. Men som jag skrev på din Fb, här blir det alltid rött och gärna ett ”lätt” vin, typ ett Piemonte-vin. En Barolo t ex. Jag ska i alla fall testa vitt vin till ostar också. Sen kanske det är skillnad vilken sorts ost man äter, vad för vin som passar bäst till.
  Hur som helst… jag tycker ni gör helt rätt i att ta vara på den där parken, jag tycker det var en alldeles ypperlig idé att ta med lite ost, kex och vin dit och njuta innan middagen! Alldeles för få människor tar vara på såna tillfällen tycker jag!
  Kram och ha en fortsatt fin lördag!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   28 april, 2019 at 09:12

   Precis, har man inte testat olika utformningar på glas så blir man verkligen förvånad när man väl gör det. Stor skillnad!

   Jag gillar också generellt rött bäst, så därför har jag alltid druckit rött till ost. Ända tills jag fick testa annat 🙂 Men jag ska absolut prova en Barolo nån gång. 🙂

 • Reply
  Tina ME
  27 april, 2019 at 04:42

  Visst är det härligt när man hittar ett favoritställe att vara på! Vitt vin till ost, det har jag nog aldrig testat. Kan ju hänga ihop med att jag inte är så förtjust i vitt vin men kanske värt att prova ändå. Ha en fin lördagskväll! Kram //Tina

  • Reply
   Lena
   28 april, 2019 at 09:14

   Vitt har jag alltid haft svårt för förr. Men numera dricker jag gärna vitt också. Det finns så många fina. Och, som sagt, till ost, dricker jag det gärna.

 • Reply
  Karin
  27 april, 2019 at 08:42

  När vi bodde i Schweiz lärde vi oss att man alltid dricker vitt vin till rätter med ost, till fondue och raclette. Men ibland undrar jag inte om det var för att man odlar mest vitt vin där, för att klimatet lämpar sig bäst för det 😉 . Kram

  • Reply
   Lena
   28 april, 2019 at 09:14

   Hehe, så kan det ju kanske vara. Att de ville sälja sitt eget främst 🙂

 • Reply
  ulrica
  29 april, 2019 at 09:42

  Vi är så jäklans dåliga på att gå ner till vattenparken, det tar ju bara max 10 minuter från oss också, får skärpa mig tror jag när jag ser alla dina underbara bilder därifrån!! Att hänga där med ett gott glas rött och fint sällskap är en höjdare :). KRAM

  • Reply
   Lena
   16 maj, 2019 at 06:24

   Ja, det är verkligen en oas för oss! Ett riktigt vattenhål 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.