livet

FÖDELSEDAGSKALASEN AVLÖSER VARANDRA

Födelsedagskalasen avlöser varandra under de fem sista månaderna på året. Framför allt på min sida. Det startar med min pappa.

Pappa fyller i början av augusti så där var vi på kalas förra söndagen. Mamma hade bakat en massa godsaker. Nästa gång det är kalas i det huset är då mamma fyller 80 i oktober. Jag har lite svårt att förstå den siffran. Det låter så gammalt med 80, men kan inte förknippa det med mina föräldrar på nåt sätt.

På kalaset var min familj, minus äldsta sonen och sambo. Syrrans familj minus hennes dotter.

Och snart fyller min äldsta 35! Ännu mer svårbegripligt! Näst på tur är syrrans dotter, min mamma, min dotter, jag själv, Andreas dotter och min mellanson.

Här hemma har vi försökt jobba ute för att komma framåt med stenläggningen och jag burit ut saker för att fortsätta olja trädäcket. Alla fula ord räcker inte till för att beskriva den här sommarens väder. Vi trodde att vi skulle vara färdiga med sista trappsteget upp från garageuppfarten och ha oljat färdigt en sektion på trädäcket. Men nä, vi hann släpa ut alla verktyg och redskap och kanske jobba en timme med underlaget för stenen. sen började det droppa. Uppehåll, fortsatte lite till tills det började igen! Att olja var bara att glömma! Morr!

Vi fick ändra planen och lastade släpkärran full med skräp. Trädgårdsskräp. Nedsågat träd, rötter och ogräs. Sen kom min dotter, Andreas dotter och hennes pojkvän på fika. Avslutade sen kvällen med bad och middag såklart.

Trädgårdsskräpet ska köras ner på tippen nu på förmiddagen. Sen ska svägerskan ha släpkärran i några timmar. Under tiden jobbar Andreas vidare med stenen medan jag ska leta efter lingon att köpa tilll mina föräldrar. Släpkärran kommer sen tillbaka på eftermiddagen. När den ändå är tom ska vi passa på att åka till byggvaruhandeln för att köpa flera murblock och träreglar. I morgon bitti ska Andreas åka till grustaget för att köpa planteringsjord innan han åker till jobbet. (Han var bara ledig tre dagar denna vecka och två i nästa, och sen en hel vecka då vi reser bort). Det gäller att pussla och utnyttja varje möjlighet och heeeela tiden med ett öga mot himlen!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.