livet

ARBETSVECKAN ÄR SNART SLUT

Veckorna går i rasande fart. Arbetsveckan är snart slut. Jag vet inte riktigt vad jag gör, varken på jobbet eller hemma. Men jag vet att jag gör nåt, typ hela tiden, så dagar och kvällar går så fort.

Alltid är det nåt att fixa med. Vattna blommor, rensa ogräs, städa, planera mat, tvätta, måla, betala räkningar osv osv. Ja, ni vet, sånt som de flesta gör (förutom måla då kanske). Men jag försöker verkligen koppla av emellanåt också. Det ser jag som värdefullt numera.

Där i bakgrunden ser ni förresten gaveln på uthuset som vi håller på att renovera. Andreas sliter mest. Han har lagt hur mycket tid som helst på att slipa och borsta och tvätta fasaden. Och har målat fönstret. Vi har lämnat in det yttre fönstret på renovering hos glasmästaren så han ska slippa lägga tid på det i alla fall. Så ska jag måla fasaden sen.

Jag gör allting mycket långsammare numera också, så det är väl därför jag tycker att jag inte hinner nåt. Men det är ju bra på sitt sätt.

Nu ska jag avverka sista dagen på arbetsveckan innan det är dags att ta helg. Imorgon ska vi hjälpa mellansonen och sambo att flytta till sitt nya hus. Det ska bli så roligt!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Malin
  3 juli, 2020 at 10:45

  Det är mycket jobb med underarbetet när man ska måla.
  Men vad fint det blir sen !
  Vi har inte börjat än, men ska måla minst 2 väggar i år, så ni är många steg före?

  • Reply
   Lena
   6 juli, 2020 at 08:30

   Ja, fy fasiken vad mycket underarbete det är! Aptråkigt, men det är bara att bita ihop 😉

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  4 juli, 2020 at 04:33

  Jag hade ett sommarjobb i. in ungdom, där vi planterade jordgubbsplantor, bland annat och min arbetsgivare talade om för oss ungdomar att ”fort och väl följs inte åt”. Det är kloka ord, tycker jag! Nu kan man ju vara snabb utan att slarva, men jag tycker gott du kan ta till dig de orden 😉 =)
  Så mycket fina planteringar i krukor! Mysigt!
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   6 juli, 2020 at 08:33

   Mm, kloka ord. Svår balansgång det där med noggrannhet. Dumt att vara onödigt noggrann med saker och ting, så det tar onödigt mycket tid. Jag har lärt mig att hålla mig på good enough-nivå. Men, det ska erkännas, när det gäller målning så har jag inte tålamod att småpeta. Alltså, där jag målar blir det noggrant och bra, men det kanske blir lite extra färg där det inte ska vara färg också 😉

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.