hälsa & friluftsliv

MED BRA UTRUSTNING KAN MAN VARA NÖJD LÄNGRE

Detta är reklam för Outnorth och innehåller annonslänkar.

Ja, det kan hända att jag är lite tjatig ibland, men jag måste säga det igen. Med bra utrustning kan man vara nöjd längre. Bra utrustning skapar liksom möjlighet att man får en bättre dag längs med vandringsleden eller på utflykten.

Nåt av det viktigaste att ha med sig när man är ute på äventyr är ju vätska. Jag föredrar att ha vatten. Andra föredrar nåt med smak. Vissa föredrar att ha så kall dryck som möjligt, vissa gillar mera rumstempererat.

Just den här flaskan gillar jag jättemycket. Den är lätt (för att vara en sån typ av flaska), håller drycken kyld väldigt länge och går att spänna fast på ryggsäcken eller i bältet. Precis nu, i skrivande stund, kom jag på att det säkert skulle gå finfint att ha nån varm dryck i flaskan också.

Ett underskattat plagg att ha på sig under vandringsturen är en skjorta. Det är riktigt praktiskt. Om jag har en merinoulls-tisha, lång- eller kortärmad, närmast kroppen och sedan en skjorta av god kvalitet så får jag en behaglig kroppstemperatur. Skjortan är hyfsat vindtät och håller värme förvånansvärt bra. Här har A på sig en lite grövre skjorta från Lundhags. Här finns liknande. Och här finns några damskjortor.

För att inte tala om hur bra det är med riktiga vandringsbyxor. Slitstarka och hyfsat vind- och vattentäta. Helt okej för att stå emot lite i alla fall. Här finns exempelvis Lundhags herrbyxor. Och här kan man välja och vraka bland dambyxorna från Lundhags. Det finns säkerligen en massa andra märken som också är bra, men just Lundhags har vi testat och kan stå för.

I det här inlägget har jag skrivit lite mera om tips på hur man kan tänka när man ska köpa friluftsbyxor, jackor och underställ.

Så, som sagt, med bra utrustning håller man sig varm, torr, mätt och o-törstig längre.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  29 maj, 2019 at 05:07

  Men visst är det så! Bra grejer och rätt grejer för aktuell aktivitet är ett måste om man vill hålla humöret uppe haha… 😉

  Nu har jag läst ikapp mig här hos dig och njutit av fina inlägg.

  Såklart har jag även läst alla hälsningar som du lämnat hos mig och jag blir alltid så glad av dem, varenda en.

  Kram till dig och njut av förhoppningsvis fyra lediga dagar nu.

  /Maria

  • Reply
   Lena
   29 maj, 2019 at 09:15

   Tack snälla du!

   Nja, nästan fyra dagar ledigt. Det blir nog några timmars jobb på fredag.

 • Reply
  ulrica
  4 juni, 2019 at 10:37

  Du har så rätt! Bra grejer kan vi aldrig tjata nog om :).
  Jag har funderat på en bra flaska som håller kyla länge, ska nog titta lite närmare på den du tipsat.
  Kram Ulrica

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.