hälsa & friluftsliv

BRA FUNKTIONSKLÄDER ÄR EN FÖRUTSÄTTNING

Detta är reklam för Outnorth och innehåller annonslänkar.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag älskar bra funktionskläder. Skulle kunna sträcka mig så långt att säga att bra funktionskläder en förutsättning för att få en skön dag ute. En skön dag ute på tur, i skidbacken, på sjön eller what ever. Tänkte jag skulle tipsa lite om hur jag tänker när jag väljer mina funktionskläder. Och hörrni, det är massor med röda prislappar just nu!

Funktionskläder – jacka

Bra funktionskläder är en förutsättning för en skön dag ute
Bra funktionskläder är en förutsättning för en skön dag ute

En bra jacka håller dig torr och varm. Outnorth har ett stort utbud av jackor, här kan du surfa runt och njuta. Det är rea på massor av produkter. För vinter som sommar.

Den jacka jag har på mig här är en Norröna, Lofoten Gore-Tex Pro Jacket Women’s. Just den går in under rubriken skidjacka, en så kallad freeride-jacka. Jag tänkte att om den funkar att åka freeride med den, dvs off pist bland träd, så borde den vara väldigt slitstark och tåla att jag kommer åt grenar när jag är ute och vandrar.

Funktionskläder – byxor

Byxorna är Lundhags Traversesom jag har på mig. Den modellen har nu uppgraderats och heter numera Authentic. Jag ser att den nya modellen har två benfickor. Jag har bara en och det är lite irriterande ibland. Här finns Lundhags dambyxor. En bra grej att tänka på när man köper friluftsbyxor är att välja såna som har ventilationsdragkedjor i benen. Himla skönt att kunna dra ner för att lufta lite när det känns lite varmt. Och himla skönt att kunna reglera midjeomfånget lite grann.

Jag ser att Lundhags Authentic finns i olika varianter för olika kroppsformer. Authentic II för dig som är lite längre och har lite mer rak kroppsform. Sen finns det en variant som heter Short/wide för dig som är lite kortare och har lite mer volym över rumpan. Hur bra som helst.

Funktionskläder – underställströjor

En riktigt bra investering är också ett underställ i merinoull. Merinoull värmer även om den är blöt. En tröja eller tisha kan ju bli blöt av svett eller av regn. Då är det skönt om den inte är av bomull eftersom det kyler när den blir blöt. Jo, det är faktiskt rätt stor skillnad har jag märkt.

Kan också säga att jag brukar vara rätt känslig mot ull direkt mot kroppen. Det brukar stickas och klias av vissa sorter. Kostymbyxor av ull brukar jag ha svårt för t ex. Men just kläderna från Devold funkar fint för mig.

Tröjor finns allt från linne till tjockare polotröjor. Jag har ett tunnare linne, t-shirts i två tjocklekar och långärmade tröjor i tre tjocklekar. Ja, jo, jag använder sånt väldigt ofta. Just de här från Devold är så snygga så de funkar faktiskt att ha under en kavaj på jobbet också. Modellen som heter Breeze är lite tunnare och är lämplig sommartid eller under en fleece när det inte är jättekallt ute. Det finns ett litet tryck i ärmslutet på ena ärmen. Modellen som heter Hiking är lite tjockare (men fortfarande rätt tunn) har jag under vår och höst. Den har ett tryck i halsringningen. Det är inte jättekul kanske att ha på jobbet, men ute på vandringsleden spelar det ju ingen roll. Det senaste tillskottet i min garderob är en modell som heter Expedition Zip neck. Den är riktigt varm och skön vintertid. Här kan du kika runt bland underställströjor för dam. Jodå, det finns andra färger än svart 🙂 Och jodå, det finns även t-shirts och linnen!

Funktionskläder – underställsbyxor

Underställsbyxor i merinoull är också riktigt skönt. Året runt faktiskt. Vi hade t ex det i midsomras under vår fjällvandring. Det var bara några plusgrader då vi startade så det var riktigt skönt med värme. Senare på dagen blev det så varmt så vi fick krångla av oss långkalsongerna längs leden. Funkade fint. Just de här är Devold Hiking. Här kan du hitta en massa att välja bland ifall du vill.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.