Brie med jordgubbssalsa har blivit ett stående inslag på mina midsommaraftnar. Jag har gjort det här i några år nu. Fick receptet av en vän och har inte ändrat nåt alls. Ett tips bara… välj en lite bättre kvalitet på Brie’n än den allra billigaste som jag gjorde här. Den var helt okej i smaken visserligen, men den flöt inte ut nåt alls. Ser mycket härligare ut och blir lite godare när den smälter lite lagom.
- 1 l jordgubbar
- 1 msk balsamvinäger
- 3 msk honung (helst flytande)
- 1/2 dl finhackad, färsk basilika
- 250 g brieost
- Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär stora jordgubbar i 4 bitar och små mitt itu.
- Blanda jordgubbarna med balsamvinäger, honung och basilika. Ställ kallt minst 1 tim. Dela osten i 4 bitar. Lägg varje bit på en aluminiumfoliebit. Låt briebitarna ligga på grillen ca 5 min tills de blir varma och mjuka. Eller 15 minuter i 180 grader i ugnen.
- Fördela jordgubbssalsan på 4 assietter. Stjälp försiktigt upp varje ostbit ovanpå jordgubbssalsan på assietterna och servera.
Må bäst!
3 Comments
Karin
18 juni, 2019 at 09:52Oj, oj! Det här låter verkligen riktigt gott! Älskar ost i alla former och det här känns så fräscht.. Önskar dig en fin midsommar!
Kram
MIDSOMMARAFTON I FJÄLLEN - Gott för själen
18 augusti, 2019 at 08:58[…] en stund igen för att smälta maten. Avslutade dagen med jordgubbssalsa och brie, med resten av champagnen från morgonen, framför brasan medan busvädret tornade upp sig utanför […]
SILLUNCHPICKNICK I VATTENPARKEN - Gott för själen
26 juni, 2021 at 11:52[…] och kvällen tillbringades hemma. I princip samma mat och dryck intogs som vanligt. Smält brie med jordgubbssalsa som mellis, och till middag blev det silltårta med parmesanost till förrätt och grillad oxfilé […]