livet

SILLUNCHPICKNICK I VATTENPARKEN

Sillunchpicknick i Vattenparken på midsommarafton blev en premiär för oss. Det var jättemysigt och vi hade förhållandevis tur med vädret. Här kommer en bildbomb.

På väg på sillunchpicknick i Vattenparken
På väg på sillunchpicknick i Vattenparken

Det är så galet fint i naturen just nu. Så lummigt så man undrar hur det ens går till. Hur kan det växa så vansinnigt mycket på bara några veckor?! Så fint!

När vi bodde i lägenheten hade vi några hundra meter till parken. Nu när vi flyttat till huset har vi ungefär 1,5 km. Det är ju faktiskt rätt nära det också.

Sillunchpicknick i Vattenparken
Sillunchpicknick i Vattenparken

Vi klädde oss i vår vanliga midsommar-outfit (hikingkläder 🙂 ) och packade våra ryggsäckar med saker vi vill ha på midsommarbordet. Inklusive en liten midsommarstång. Någon dans runt den blev det dock inte.

Sillunchpicknick i vattenparken midsommarafton 2021
Sillunchpicknick i vattenparken midsommarafton 2021

Vi dukade upp sill, färskpotatis (som vi kokade hemma och lindade in i folie och handduk), tomater, hårt bröd, och öl och snaps förstås. Och linneduk och lilla stången. Det var extremt folktomt i parken. Det är till och med mera aktivitet på nyårsafton, när vi sitter där, än vad det var igår. Ett par med en hund passerade. De tyckte vi såg ut att ha så mysigt. Och det hade vi. Verkligen! Och lite senare såg vi en kvinna med en hund.

En fyra-barns-svan-familj hade sin dagliga tvätt i vattenbrynet.

En av föräldrarna tog sig en tur fram och tillbaka över den lilla sjön (dammen). Snabbt som tusan gick det.

Vi hade som sagt förhållande vis tur med vädret. Det var visserligen mulet, men riktigt varmt. Så våra långbyxor och långärmade tröjor klibbade på kroppen. Vi sneglade upp på himlen eftersom det var mörka moln som närmade sig. Men vi klarade oss, ända till kvällen då det kom en lätt skur.

Svanfamiljen dukade också upp till sillunchpicknick i Vattenparken
Svanfamiljen dukade också upp till sillunchpicknick i Vattenparken

När medlemmarna i svanfamiljen var klara vid vattnet så parkerade de sig här, mitt på gräsmattan, och låg där en lång stund. De hade också dukat upp en sillunch och smaskade och njöt. 🙂

Vi hade packat ihop och skulle gå hemåt den vägen. Hade tänkt tassa förbi försiktigt, men de verkade bli oroliga redan då vi var på långt håll (här har jag zoomat in ordentligt) och de började dra sig bortåt. Vi ville såklart inte störa dem med små barn så vi vek av till höger istället och tog en liten omväg. Den ensamma kvinnan tyckte däremot att det var lämpligt att gå förbi där med hunden så svanfamiljen pinnade iväg. Man har olika prioriteringar, kan man säga.

Eftermiddagen och kvällen tillbringades hemma. I princip samma mat och dryck intogs som vanligt. Smält brie med jordgubbssalsa som mellis, och till middag blev det silltårta med parmesanost till förrätt och grillad oxfilé med ugnsbakad kryddpotatis. Det blev en riktigt toppenbra midsommarafton. Trots att vi inte kom iväg till Idrefjäll!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.