resor - långa & korta

VÄSTMANLANDS LÄNS MUSEUM

Inför ett besök i Västerås tänkte vi att vi skulle turista lite. Att liksom åka dit tidigt på förmiddagen och göra nåt. Det brukar ju alltid finnas några aktiviteter i alla städer. Och i en stad man besöker ofta brukar man ju sällan göra de där speciella sakerna. Vi googlade runt. Men nä, det fanns typ ingenting att göra. Hade vi haft småbarn med oss så hade vi kunnat hitta på saker som de skulle tycka var roligt, men inget för bara vuxna. Utom en sak som vi fastnade för. Västmanlands läns museum.

Vi checkade in på hotellet, tog en lunch på stan och sedan gick vi till museet. Det ligger mitt i stan och har gratis inträde.

En runsten – forntidens Facebook 🙂

Många fina och välgjorda montrar.

Hehe, just det, var rädd om ögonen. Undrar vad skaparen av tavlan hade tyckt om vår tids hanterande av telefoner och datorer 🙂

Västmanlands läns museum
Västmanlands läns museum

Det som var roligast var nog ändå det här. Vi gick runt och skrattade och pekade på detaljer. De hade byggt upp kök, vardagsrum, tonårsrum osv från 70-talet. Hög igenkänningsfaktor!

I vissa skåp hade de stoppan in saker som kunde finnas i ett hem på 70-talet och till viss del kanske 60-talet. Så roligt!

Ja, vad tycker ni? Ser det inte trevligt och lockande ut? Vi hade iallafall en trevlig stund på Västmanlands läns museum. Väl värt ett besök tyckte vi. Men skärpning Västerås, liiite mera aktiviteter kan du väl bjuda på!?

Och här kan ni läsa om vårt härliga spa-paket på The Steam Hotel som var huvudmålet med resan.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  ulrica
  9 juli, 2019 at 07:54

  Åh, vad jag känner igen många saker från barndomen, så häftigt :).
  Jag visste inte ens om att det där museet fanns, så det kan absolut bli en utflykt dit i sommar.
  Kram Ulrica

 • Reply
  Karin
  11 juli, 2019 at 04:59

  Bra jobbat, jag har bott i Västerås i 22 år men inte gått på det museet! Fast jag är sämst på museum. Ha det gott! Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.