resor - långa & korta

KVÄLLARNA I VÄXJÖ MED KONSERT OCH PICKNICK

Kvällarna i Växjö blev toppenmysiga. Helt oväntat fixade vi picknick och hamnade på en konsert och nästa kväll blev det en lite lugnare picknick för oss själva. Vi var då inne på vår tredje och fjärde dag på vår Roadtrip Småland. I skrivande stund har vi också hunnit vara i Kalmar några dagar och är just nu i Västervik.

Första intrycket av Växjö var att det var en jättetrevlig stad. Här kan du läsa lite mera om vad vi gjorde.

Vi hade strosat runt i stan och skulle ta en liten promenad i Linnéparken innan vi skulle planera var vi skulle äta. Vi fick syn på en liten skylt och folk som verkade hålla på att förbereda en konsert. Jodå, det skulle bli sista kvällen för Scensommar i Växjö och Sahara Hotnights skulle spela.

Kvällarna i Växjö

Självklart måste vi passa på när tillfälle bjuds. Vi snabbade oss till matbutiken för att köpa picknickmat. Andreas parkerade mig i gräset och gick till bilen för att hämta filt och picknicktallrikar, glas och bestick (japp, de är ofta med för man vet aldrig när det kan bli läge för picknick)

Kvällarna i Växjö

Vi njöt av stämningen medan det fylldes på med folk.

Kvällarna i Växjö

Andreas förevigar stunden med luren.

Kvällarna i Växjö

Här är de, Sahara Hotnights. Hade ingen aning om att de fortfarande höll igång. Det var en riktigt skön stämning och otroligt varm och skön kväll. Så nöjda! Sen kom nästa kväll, som inte gick av för hackor den heller.

Kvällarna i Växjö

Nästa kväll, efter att ha besökt det coolaste slottet jag nånsin sett, så fixade vi ännu en picknick för att liksom krama ur det sista myset ur Växjö.

Kvällarna i Växjö

Vi rundade lite av sjön, där det var lite lugnare och trevligare än närmast stan och slog oss ner på picknickfilten. Värmen följde med oss hela kvällen. Kjol och linne vara inga problem.

Kvällarna i Växjö

Chillade en stund innan vi dukade upp härligt plock. Vår favvomåltid. Mmm, så gott!

Vi hade vår lilla högtalare också och spelade lite stämningshöjande musik. Så mysigt!

Kvällarna i Växjö

Jag säger bara. Kvällarna i Växjö! Varmt och skönt, mysigt umgänge och god mat och dryck. Vad mer kan man begära!? Dagen efter checkade vi ut och besökte Torpet där Utvandrarna spelades in, Glasriket och Lessebo handpappersbruk innan vi anlände till Kalmar. Och där var det visst stadsfest…

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  16 augusti, 2022 at 04:47

  Vilka härliga bilder! Sommaren i Sverige kan verkligen vara fin! Växjö gillade vi också! 🙂

  • Reply
   Lena
   18 augusti, 2022 at 08:14

   Det var verkligen härligt och fint! Jepp, såg att ni var där tidigare också.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.