resor - långa & korta

FÖRSTA INTRYCKET AV VÄXJÖ VAR TREVLIGT

Första intrycket av Växjö var riktigt bra. Det var en trevlig stad. En stad som tidigare varit en grå fläck på kartan för mig. Precis som Norrköping var. Jag blev glatt överraskad över att det var så fint. Och så stort.

Växjö kommun

Första intrycket av Växjö

Växsjö, med sina dryga 70 000 invånare, ligger i södra Småland och i Kronobergs län. Staden är sedan drygt 20 år en universitetsstad. Staden har fått sitt namn från att fem vägar möttes vid sjön, väg – sjö.

Växjö Domkyrka

Första intrycket av Växjö

Växjö domkyrka ligger i centrum. Jag hade ingen aning om att Växjö hade en domkyrka. Kyrkan är från tidig medeltid. Under 1100-talet blev staden ett biskopssäte. Det känns som att den var ganska liten för att vara domkyrka, tyckte jag. Men den är väldigt vacker.

Första intrycket av Växjö

Första intrycket av Växjö

Vi kom till Växjö på eftermiddagen efter att ha lämnat Eksjö på morgonen och sen tagit en vandringstur i Store Mosse Nationalpark.

Vi checkade in på Elite Stadshotellet Växjö, packade upp lite snabbt och gav oss sen ut på stan.

Första intrycket av Växjö

Vi tog en promenad till Växjösjön. Väldigt trevlig strandpromenad.

Intill strandpromenaden ligger en restaurangbyggnad som heter Fyra krogar. Där finns alltså fyra helt olika inriktning på mat.

Vi gick sen till en italiensk restaurang i centrum för att äta middag, Massimo. Andreas var nöjd med sin pizza. Min risotto var god förutom att den var på tok för salt. Men ett jättetrevligt ställe i kvällssolen.

Vi strosade runt lite. Plötsligt fick Andreas syn på denna lila oansenliga skylt. Jag såg inte stället alls. Det var som ett högt träplank med en liten port i. Ovanför den satt skylten. Biergarten. Såklart att han såg den 🙂

Vi studsade in. En supermysig liten oas mitt i stan. Det var rätt lite folk där denna tisdagskväll (när vi gick förbi senare var det massor med folk både onsdag och torsdag kväll).

Vi tog en varsin öl och chillade lite innan det var dags att gå till hotellet och krypa till kojs.

Första intrycket av Växjö var riktigt bra. Och bättre skulle det bli. Mycket bättre. Men det tar vi i senare inlägg…

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.