resor - långa & korta

VI FICK EN FIN START PÅ UTRESAN TILL KIEL

För fjärde gången var det dags för en tur till Kiel med A’s familj. Sista två timmarna innan vi var framme i Göteborg och färjan i fredags spöregnade det.

På väg mot Kiel
På väg mot Kiel

Vi gick ombord, lämnade in väskorna och gick ner till baren. Efter en liten stund anslöt A’s syster, som jobbat från Göteborgskontoret. Lagom när det var dags att kasta loss så klarnade himlen upp.

Gänget som åkte denna gång var A, hans dotter, hans föräldrar och syster. Systersonen jobbar för tillfället i Berlin så han kunde inte åka med på denna tur. Som vanligt bjöd svärisarna på både resa, mat och dryck hela helgen. Så generöst och jag uppskattar det jättemycket att även jag blir medbjuden! 

När vinet var urdrucket, och vi hade bytt om till middagen, köpte jag och A med oss ett varsitt glas bubbel i baren och gick upp på däck. Det är ju synd att bryta en trevlig vana att njuta av ett glas gott och av att vara på väg 🙂


Jag valde hummersoppa till förrätt, som vanligt.

Och älgfilé med butternutpuré bland annat. Så gott!

Strandkorgar i Kiel
Strandkorgar i Kiel

Här ser man stranden fullproppad med så kallade strandkorgar. Där är det nog rätt mysigt och skönt att sitta i skuggan en varm sommardag.

Efter en lugn natt tog vi en frukost på däck medan vi tog oss genom Kiel-kanalen. Laddade för en dag i den tyska kuststaden.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.