Detta är reklam för Outnorth och innehåller annonslänkar.
Vi hade varit några dagar i Idrefjäll över midsommarhelgen. Det var sista kvällen och vi ville göra något speciellt. Vi hade tagit med oss en Muurikka hemifrån och jag hade en idé.
Jag hade tänkt ut en grillplats några hundra meter från stugan. Vi gick dit tidigare på dagen för att reka läget. Den kändes inte bra så vi valde en grillplats intill en skidbacke. Det kan ju tyckas rätt vansinnigt att släpa en wokpanna en dryg kilometer för att laga mat när man kan stå i stugan vid spisen bara. Dels ville vi inviga pannan, som A fick som bonuspresent av mig (och lite till mig själv 🙂 ) och dels är det ju så mycket härligare att laga mat och äta i naturen.
Vi hade kyckling i frysen. Gick till butiken i ”centrum” och köpte broccoli, paprika och ruccola.
Till det blandade jag creme fraiche och mögelost. Mmm, vad gott. Extra gott att äta ute.
Plötsligt hörde vi ett konstigt ljud. Vi tittade upp. Det visade sig att ljudet kom från maaassor med hovar mot en grusad väg. Charmigt inslag det där med renar när man är där uppe.
När vi låtit varmrätten sjunka undan lite så var det dags att förbereda desserten.
Vi skar nektariner och bananer i bitar och stekte i olja.
Och hackade lakritschoklad som vi strödde över den varma frukten så den fick smälta lite.
Man får röra om försiktigt så det inte blir sörjigt.
Lite av chokladen rev jag och strödde över varm frukt och smält choklad. Om det var gott?! Mhm!
Vi har tänkt att testa använda den hemma på eldkorgen också, men det har inte blivit av. Vi ska självklart ta den med på nån kortare vandringstur också. Kanske får den komma fram i vinter för att steka korv i. Vem vet.
Det jag vet är att jag tycker att en muurikka är ett toppen bra present- eller julklappstips för den som gillar att vara ute. Och varför inte komplettera med en stekspade.
Må bäst!
No Comments