livet

PÅSKBUFFÉ – EN FAVORIT I REPRIS

Trots att det inte blev någon familjemiddag denna påskhelg så ville vi ändå fixa en påskbuffé. Och vi ville köra en favorit i repris.

Det vanliga, förstås, ett par sillsorter, ägghalvor. Vi lyxade till det med färskpotatis.

Alltså, den där ägg- och ansjovissalladen måste ni prova nån gång. Så god! Se gärna till att göra den dagen innan.

Påskbuffé på tu man hand är också påskbuffé!
Påskbuffé på tu man hand är också påskbuffé!

Den där, påskskinka med mimosasallad är godare än julskinka tycker jag.

Den där äggröran i glaset är också jättegod. Tryffeläggröra med parmesan. Denna gång tog jag avocadoolja istället för tryffelolja eftersom tryffeln har en lite speciell smak som inte Andreas gillar. Denna variant blev jättebra.

Vi har nyligen investerat i öl-, snaps- och whiskyglas i Orrefors Difference-serien. Den som vi har vin- och champagneglas i. Just öl-, snaps- och whiskyglasen har utgått ur sortimentet råkade vi få höra. Passade på att köpa en hel del på en glas- och presentbutik som la ner här i Enköping. Sen har jag dammsugit nätet på de andra glasen. Vi hann lyckas få 12 av alla. Och en vinkaraff.

Just det. Det var ju det jag skulle säga. Har ni testat att drick snaps ur ett sånt där glas? Men jisses vilken skillnad. Det blev liksom inte att man typ ”kastade” i sig snapsen utan mera satt och njöt. Det blev så automatiskt för oss båda, och vi tyckte att det blev en helt annan smak.

Haha, det ser ut att vara jättemycket snaps, men det är bara en sån liten 5 cl-flaska var. Precis lagom.

Påskbuffé - en favorit i repris
Påskbuffé – en favorit i repris

Denna påskbuffé är vad vi åt både på långfredagen och igår på påskafton.

Men ikväll blir det nåt helt annat. Då blir det oxfilé med västerbottenskräm.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.