hälsa & friluftsliv

LÖJLIGT GRÖNT SKULLE MAN KUNNA SÄGA

Det är nästan löjligt grönt ute nu. Alltså, det är så grönt så det är obeskrivligt. Särskilt grönt är det i ett friluftsområde här i Enköping. Så läckert att promenera runt där. Jag är tvungen att bjuda på en bildbomb!

Vi har lagt massor med tid i trädgården, både på trädgårdsarbete och att bygga och måla ett vedskjul, senaste veckorna. Både på kvällar och helger. Igår tog vi en paus och tog oss ut på en liten vandringstur.

Det var extremt omväxlande väder. Ena stunden mulet och det kändes som att regnet hängde i luften.

Nästa stund var det soligt och härligt.

Löjligt grönt!
Löjligt grönt!

Just det här friluftsområdet, Dyarna, är mitt favvo-ställe så här års. Ända sedan jag var här första gången vid den här tiden på året har jag känt att det är så grönt så det är löjligt.

Just det här partiet är det urskog. Dvs en skog som aldrig avverkas. Det är en väldigt speciell känsla att gå där, tycker jag.

Faller det är träd så får det ligga. Det får bli bo och mat till djuren.

Jamen ni ser ju. Så grönt! Strax efter att den här bilden togs började det att hagla en lång stund. Vi tänkte att vi nog skulle ta fikat i bilen istället för att gå ner mot ån för att fika.

Grönt så det är nästan löjligt. Eller hur!?
Grönt så det är nästan löjligt. Eller hur!?

Men lagom till vi kom fram till korsningen där vi skulle välja väg så sprack det upp och vi vek av ner mot ån.

Den här bänken är så finurlig. Första gången jag såg den undrade jag varför i hela världen de hade satt en bänk enbart på ena sidan och varför valde man att sätta den på den sidan så man sitter med ryggen mot den fina utsikten! Efter en rätt lång tid trillade polletten ner. De har förstås gjort det så för att de i rullstol ska kunna sitta där med fin utsikt! Då blev jag glad i hjärtat när jag insåg det.

Andreas väntar medan jag fotar. Stup i kvarten!

En liten kompis var också ute på en vandringstur.

Vi gick en bit längs ån. Det var så skönt att vara ute på en liten tur. Senast var då vi förlovade oss för två månader sedan. Vi får se, kanske kommer vi ut nästa helg igen.

Efter en stund kom vi till en till blöt bänk där vi packade upp kaffe och macka. Det fortsatte vara sol och moln om vartannat, men uppehåll i vilket fall. Så skönt att sitta där!

Dyarna är ett fint och välskött friluftsområde precis i kanten av Enköpings centrum, precis intill lasarettet. Vissa partier är tillgänglighetsanpassat så även rullstorsburna kan ta sig fram. Här kan du läsa mera om Dyarna i Enköping ifall du vill.

Nu har vi ätit frukost ute och det är dags att kicka igång dagen ordentligt. Det blir utearbete igen. Vi ska rensa ogräs i potatislandet och brotta fram jordfräsen ur garaget.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  17 maj, 2020 at 07:26

  Ja, vilken grönska! Härligt! Ankorna är överallt tycker jag. Häromdagen träffade vi två på T-centralen. Alltså!??

 • Reply
  Tina ME
  17 maj, 2020 at 07:28

  Visst är det den bästa årstiden just nu! Jag älskar det gröna som kommer till oss och jag försöker att förtränga allergin så gott det går. Den får man på köpet liksom… Kram //Tina

 • Reply
  Ulrica
  19 maj, 2020 at 09:09

  Sup i kvarten :-).. den var kul!
  Jag älskar också Dyarna, det är nåt visst med den promenadslingan uppe på åsen. Så himla fint.
  Kram Kram
  PS! Ska även svara i min blogg, men ja, alla små uthusen på mina bilder tillhör oss :).

  • Reply
   Lena
   20 maj, 2020 at 07:22

   Hahaha, oj! Tack för att du gjorde mig uppmärksam på mitt lilla tangentbordssnubbel! Uppskattas!

   Jahaaa, det är ju så fint med så uthus. Ni ser ut att bo så fint!

 • Reply
  SÅ NÄRA MEN ÄNDÅ LÅNGT BORTA - Gott för själen
  20 maj, 2020 at 08:37

  […] En annan sak jag gillar att göra är ju att vandra. Vi har ett härligt naturreservat en halvtimme hemifrån. Det känns också så nära men ändå så långt borta. Vi har lagt måååånga lediga timmar nu på trädgård och vedskjul och garage, men gjorde ett litet avbrott i ett närmare friluftsområde förra helgen. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.