resor - långa & korta

PW KÖK OCH BAR I IDREFJÄLL FICK TOPPBETYG

När vi gick från PW kök och bar för några veckor sedan så var vi så nöjda. Vi sa till varandra att vi hoppas att ledningen förstår att värdesätta den tjejen som jobbade den kvällen. Hon var verkligen rätt person på rätt plats. Och varför tycker vi så då? Vi börjar med lite bakgrund.

Förra årets besök blev en besvikelse

Jag var sugen på att stoppa ner bordet på PW kök & bar i väskan!
Jag var sugen på att stoppa ner bordet på PW kök & bar i väskan!

Förra årets besök blev en besvikelse. Början blev dock bra. Vid det tillfället var det betydligt ruggigare väder så vi startade med ett varsitt glas rött framför brasan innan vi satte oss till bords.

Alltså kolla det vackra bordet i loungen framför brasan! Vill ha!

Efter det middagsbesöket på restaurangen var vi inte alls nöjda. Det var två personer som serverade. De kändes okunniga och ointresserade av att ta reda på svaret på våra frågor om mat och viner. Eftersom jag är allergisk för vissa saker är jag angelägen om att få veta vad maten innehåller. Det var visserligen ganska mycket folk, eftersom de fått in ett större sällskap, så det var lite stressigt för dem. Men det avgörande är hur de hanterar det. Killarna som jobbade då verkar ha blivit blockerade av stressen och fick ingenting gjort. Vi fick vänta extremt länge på maten utan att vi fick nån ursäkt eller nån kompensation. Behöver jag tillägga att de inte fick nån dricks?

Årets besök på PW kök & bar fick toppbetyg

Lite bubbel innan maten på PW kök & bar
Lite bubbel innan maten på PW kök & bar

Vi tog den korta promenaden ner till restaurangen på Pernilla Wibergs hotell i Idrefjäll. Det var tisdagkvällen efter midsommar och värmen dallrade i luften fortfarande. Det var också kvällen innan hemfärd. Vi startade med ett glas bubbel på hotellets uteplats. Njöt av den varma kvällssolen, även om toppen klibbade mot ryggen.

PW kök & bar fick toppbetyg denna gång!
PW kök & bar fick toppbetyg denna gång!

Vi blev placerade vid ett bord och fick menyerna och ett besked om att hon strax skulle ta hand om oss. Hon kom efter en liten stund och jag ställde som vanligt frågor och försäkrade mig om att det inte innehöll det jag inte tål. Hon hade benkoll på vad maten innehöll och svarade trevligt. Vi beställde en varsin rencarpaccio till förrätt. Vi bad om förslag på passande vin. Även där kändes det som att hon hade superkoll på vad som skulle passa. Carpaccion var riktigt riktigt god och vinet passade utmärkt.

Jag beställde veckans vegetariska till varmrätt. Även det var gott. Kanske inte riktigt toppen, men det beror ju inte på råvaror eller tillagningen. Det föll mig bara inte fullt ut i smaken. Andreas beställde oxrygg och han var jättenöjd.

Rätt person på rätt plats

Vi insåg efter ett tag att hon var ensam att serva 10 sällskap! (Ja, jag räknade efter ett tag). Samtidigt skulle hon även serva de som kom in bara för att ta en drink i baren. Hon var nog superstressad, men behöll lugnet och var fokuserad. Hon svarade tålmodigt och trevligt på alla gästers frågor. Hon tog sig till och med tid att fråga om maten smakade bra, efter att vi ätit en stund, trots att hon for runt som en iller.

När alla fått sin mat kallade hon förmodligen ut kocken för han kom ut efter ett tag och hjälpte till i baren och att ta betalt av matgästerna.

Vad roligt det är när man känner att det är rätt person på rätt plats och att man känner sig nöjd med ett besök. Behöver jag säga att vi gav henne mycket positiv feedback (som hon verkade bli jätteglad för) och att hon fick extra dricks mot vad vi brukar ge.

Som sagt, jag hoppas verkligen att PW kök & Bar i Idrefjäll förstår att värdesätta denna tjej!

Och pluspoäng även till kocken. Det var riktigt bra råvaror och det kändes vällagat med kärlek!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.