livet

VI HAR VARIT FLYTTGUBBAR

Vi har varit flyttgubbar. Igår hjälpte vi mellansonen och sambo att flytta från hans trea till deras nya hus.

Regnet hängde i luften då vi började lasta. Allt från balkongen, som ändå kan stå blött, fick åka på sonens släp bakom min bil.

Och det andra fick åka i några personbilar och i den hyrda lilla lastbilen.

Nu mina vänner ska ni få höra. Ni ser grillen. Den ser inte jätteliten och lätt ut, eller hur?! Vi hade lastat den på släpet. Den stod i mitten och runt den stod utemöbler och några säckar. Ni ser den sticka upp med grått skydd, på första bilden. Vi åkte iväg och dottern med sambo åkte efter. Andreas körde försiktigt i guppen. På landsvägen ringer plötsligt dottern och de båda typ skriker nåt i högtalarna så jag hörde inte riktigt vad de sa. Jag bara förstod att nåt inte var bra. Vi stannar till. Då har denna grill helt obegripligt lättat från sin plats, vickat åt sidan och lagt sig uppepå sakerna bakom!! Hur är det möjligt?! Det var ju tunga saker som stod täck packade! Lessons learned. Hädanefter kommer vi att säkra lasten ordentligt trots att det inte ser ut att behövas!

Det började förstås att regna precis när vi börjat lasta ut sakerna. Men vi var åtta personer, fyra personbilar och en liten lastbil så det gick fort att tömma lägenheten och lasta ur på plats. Sen bjöds det på flytt-korv. De hade tänkt grilla hamburgare, men det kändes inte riktigt läge för det i regnet. Snygg design på korvförpackningen by the way!

Vi hjälpte dem att montera ihop soffan och ställa soffa, bord och matta på plats. Sen åkte vi hem och målade lite på uthuset. Vi målade med den färg som inte är Falu Vapen (eftersom den är så regnkänslig). Så fönster och foder kunde vi måla färdigt. Sen bjöd jag mig själv på en drink. Gin, flädersaft, bubbelvatten och mynta. Mums! Bläddrade i några gamla magasin. Andreas gillar inte gin så han tog en öl.

Jag borde verkligen byta ut den där utblommade stackarn på bordet. Men äsch, en annan dag. Det var en riktigt skön kväll. Först mulet, men sen kom solen fram. Vi satt ute länge och småpratade. Så mysig kväll!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  5 juli, 2020 at 02:50

  Ja, man får packa och lasta noga 😉 Vad mysigt för dem att flytta till hus!
  Vi var också flyttfolk i fredags och åt också korv med bröd 😉 Den där korven är riktigt god by the way.
  Jag gillar ju inte heller gin, men jag tror mest det är den där tonicen jag inte gillat… jag gjorde drink på Hendricks midsummer solstice, flädersaft, mynta och bubbelvatten, citron och apelsin förra sommaren och den var fräsch och god 😉
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   6 juli, 2020 at 08:34

   Det är så mysigt för dem att flytta till hus. Känns stort!

   Ja, det var din drink förra året som jag fick inspo ifrån.

 • Reply
  ulrica
  6 juli, 2020 at 11:56

  OJ, vilken tur ändå att det var någon bakom som höll koll och kunde varna er så inte grillen rullade iväg ut på gatan. Vad mysigt att ta en liten drink och bläddra i tidningar så där!!
  KRAM

  • Reply
   Lena
   6 juli, 2020 at 08:35

   Ja, du förstår om grillen flugit av och landat på dotterns bil eller på vägen så de körde rakt in i den! Herrgud!

 • Reply
  HUSESYN HOS MELLANSONEN - Gott för själen
  14 juli, 2020 at 06:00

  […] hjälpte dem att flytta förra helgen, inklusive lite dramatik. Nu i helgen var vi dit en snabbis igen och de hade redan kommit bra i […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.