livet

ANNORLUNDA TIDER

Ja, det är verkligen annorlunda tider nu. Den snö som vi aldrig fick under vintern kom igår, och ligger fortfarande kvar nu på morgonen. Jag har nu jobbat hemifrån i tre veckor. Andreas har jobbat några dagar hemifrån. Vi undviker att träffa folk och har ställt in familjemiddagen i påsk. Vi handlar så sällan vi kan och vi hjälper våra föräldrar att handla.

Vi gör vad vi rimligen kan göra för att inte sprida smittan vidare, men vi försöker ändå leva så vanligt vi kan.

Och vi försöker nog att piffa till tillvaron lite extra. Som att köpa en härlig blombukett. Vi gör lite extra trevlig middag då och då.

Och framför allt försöker vi nog att prata om andra saker. När vi tycker att vi blivit tillräckligt uppdaterade under dagen om vad som hänt senast i coronakaoset så lägger vi det åt sidan. Vi pratar om saker bortom allt vad Corona, Covid19, Folkhälsomyndigheten och havererad världsekonomi heter. Pratar om vad vi kan sysselsätta oss med här och nu. Och vad vi drömmer om att göra när livet ser annorlunda ut.

Så. Med den här buketten vill jag bjuda på lite hopp om ytlig glädje, hopp om vår (även om det snöade igår kväll här i Enköping) och med en önskan om en fin fredag.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  3 april, 2020 at 08:32

  Tack detsamma! Vi försöker också prata om annat, men ganska ofta halkar vi tillbaka i coronan ändå … det är ju så mycket som berörs av det. Hoppas vi får lite fint väder i helgen!

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  3 april, 2020 at 11:29

  Ja, nog blir det en del Corona-snack… viktigt att reflektera och prata av sig lite, men man måste prata om annat också. Det gör vi också, även om det är lätt att halka tillbaka in i det av någon anledning… det tar ju upp så stor del av livet nu.
  Vi gör vad vi kan och måste för att inte bli smittade eller smitta andra, fast vi är ju fortfarande friska.
  Ikväll blir det fredagsmys med bad!
  Var rädda om er!
  Kram/Maria

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.