resor - långa & korta

EN TREVLIG FÖRSTA DAG I KARLSTAD

Vi fick en riktigt trevlig första dag i Karlstad. Efter att ha lämnat den prickiga fyrbenta på hundhotellet på morgonen kom vi iväg vid 10 hemifrån och anlände Karlstad strax efter lunch.

En första dag i Karlstad kan man med fördel starta med Brigadmuseum!
En första dag i Karlstad kan man med fördel starta med Brigadmuseum!

Vi började med att åka raka vägen till Brigadmuseum innan vi åkte till hotellet. Det där museet visade sig vara en riktig lyckträff. Vi hade föreställt oss att vi kanske skulle vara nöjda efter en-två timmar. Men vi var där i tre timmar utan problem. Det får bli ett eget inlägg senare.

Sen åkte vi till Stadshotellet för att checka in. Kastade som vanligt in väskorna och gick sen ut för att se oss om.

Trevlig första dag i Karlstad!
Trevlig första dag i Karlstad!

Vi kom inte så långt till en början. Det fick bli en öl på hotellets restaurang precis intill älven. Så mysigt!

Här har ni henne. Hon finns precis utanför hotellet. Sola i Kallsta har ni väl hört talas om!? Henne var jag ju bara tvungen att fota. Hon som egentligen hette Eva Lisa Holtz. Hon som drev ett värdshus på 1700-talet och alltid var glad som en sol.

Vi tog sen en promenad till Inre Hamnen. Det skulle vara lite som Aker Brygga i Oslo. Ja, det kan jag ju tänka mig att det är som. Åtminstone när det är fint väder. Nu var det söndag eftermiddag och lite mulet så det var inte allra härligaste stämningen. Rätt folktomt mera.

Mysigt var det att strosa runt där i vilket fall. Vi tittade samtidigt efter nåt trevligt ställe att äta middag på. Det var väldigt många restauranger som var stängda. Antingen helt stängda förmodigen till följd av pandemin eller stängda för att det var söndag.

Det slutade med att vi åt på Bishop Arms på hotellet. Jag kan ju säga att hamburgare inte är det jag helst väljer, men måste erkänna att det var rätt gott.

Nu syns det inte direkt på bilden, men hamburgaren var så hög så jag höll på att bryta ihop. Jamen hur fasiken ska man äta en sån liksom!? Jag förvarnade Andreas så han skulle vara beredd på att fånga när det skulle komma en bit flygande. När vi lyckats få ner maten, utan att sprida den över hela bordet, tog vi en lov på stan igen innan vi gick tillbaka till hotellet för att packa upp och chilla lite.

Jamen hej Karlstad, du bjöd på en riktigt trevlig förstadag! Ett dygn kvar innan vi drar vidare på vår roadtrip. Idag ska det visst bli fint väder. Picknick står på agendan.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  3 augusti, 2020 at 03:27

  Haha… såna där burgare äter man med kniv och gaffel ju!!! 😉 🙂
  Jag äter sällan kött när vi äter ute, men om jag gör det så väljer jag helst en lyxig god burgare , så det där med hur man äter en hög burgare, har jag koll på 😉 🙂
  Vad mysigt ni har! Alltid roligt med nya ställen. Synd bara, att flera restauranger fått stänga ner…
  Ha det fortsatt fint!
  Kram/Maria

 • Reply
  FREEDOMtravel
  4 augusti, 2020 at 08:39

  Ni verkar ju ha hur trevligt som helst! Ha det fortsatt fint!!!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.