hälsa & friluftsliv

BRA VANDRINGSKÄNGOR ÄR EN TRYGGHET

Lundhags Mira II Women's High är bra vandringskängor för kvinnor
Lundhags Mira II Women’s High är bra vandringskängor för kvinnor

Bra vandringskängor för kvinnor

Att ha bra vandringskängor är en trygghet när man är ute på hike. Tryggheten kan ju såklart bestå av flera saker. Att hålla sig torr om fötterna och att inte göra sig illa bland annat. Hmm, där kanske jag är en dålig förebild… Jag trillade och dök med näsan i en spång midsommarhelgen 2018. Och midsommarhelgen två år senare snubblade jag på en sten och slog mig blodig i pannan. Men. Vid första fallet så höll jag på att krångla med kameran så jag inte höll ögonen på leden. Och vid andra fallet så hade jag glömt ta av mig solglasögonen. Ljuset blev konstigt ihop med linserna så ögonen blev ”lurade” av fladdrande skuggor. Så joo, det är toppen med bra vandringskängor!

Mina första kängor var från Lundhags. De hade jag i 20 år. Jag hade egentligen kunnat ha dem längre, men hade behov av ett par höga kängor. Kängorna som jag har på fötterna på bilden är de här. Den modellen finns i light-version också. Så otroligt lätta och sköna, men de har jag bara provat. Senare har jag också investerat i kängor i mid-version. De är något lägre, men ger fortfarande bra stöd för vristen.

Bra vandringskängor för män

Lundhags Jaure II Men's High är bra vandringskängor för män
Lundhags Jaure II Men’s High är bra vandringskängor för män

Jag har ju också lockat Andreas in i ”fördärvet”. Precis som jag har han investerat massor med pengar i hikingutrustning och kläder. Han har nog insett hur skönt det faktiskt är att ha bra grejer. Hur mycket härligare det blir att vara ute när man är rätt utrustad, helt enkelt. Det är såklart inget jag sagt åt honom att göra utan det har han gjort av helt egen vilja.

Han har lika kängor som jag fast i herrmodell. De hittar man här. Även de finns i light-version.

Det finns en massa olika modeller och i flera färger, även en kängor till barn. Samtliga (utom barnkängorna) är på rea just nu ser jag.

Så härligt att slå sig ner på en sten precis intill vattnet i Härjarö Naturreservat och sitta där och njuta. Det är vårt största naturreservat i närområdet där vi hänger en del.

Lundhags

Det finns såklart en massa olika tillverkare av bra vandringskängor. Och det går såklart toppenbra att äta macka med stekt ägg och dricka kaffe intill Mälarens strand med vilka kängor som helst. Men eftersom jag enbart haft kängor från Lundhags så är det de jag kan stå för. Jag gillar att det är ett svenskt märke från 30-talet. Jag gillar att man kan lämna in kängorna på deras verkstad och få trasiga delar eller slitna sulor utbytta. Jag gillar att de har ett hållbarhetstänk i tillverkningsprocessen. Ja, kängorna kostar en hel del. Men ställ det i relation till att man utan problem kan använda dem i 20-30 år så blir det inte så dyrt.

Lugna juldagar

Igår, på juldagen, var vi till mina föräldrar. Även dit hade vi med oss julmat, dryck, tallrikar och bestick för att få till ett så säkert umgänge som möjligt. Men jisses vad mycket snö de fått i Uppsala. Vi har knappt fått nåt alls här i Enköping.

Idag är det annan dag jul och vi har många lediga dagar framför oss. Vi har faktiskt ingenting bokat och planerat. Lite saker har vi som vi ska fixa med kring husbygget, men inget bestämt. Det är så skönt!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.