hälsa & friluftsliv

INTE BARA JAG ÄLSKAR FULUFJÄLLETS NATIONALPARK

 

Innan jag åkte till Fulufjället så hade jag hört så mycket positivt så jag hade höga förväntningar inför första besöket. Verkligheten levde upp till förväntningarna med råge! Jag blev helt nockad av parken. Och jag vet flera som älskar Fulufjällets nationalpark.

 

Man möts av en underbart vacker miljö.

 

Parken bjuder på lättillgängliga leder, toaletter och eldstäder. Givetvis även en fantastisk natur.

 

Och om man eventuellt har stora kängor på sig och glömmer att lägga i sulorna och glömmer att sätta på sig ett par extra sockor, så kan det hända att det blir Pippi-Långstrump-stora kängor. Då kan det hända att man snubblar när man samtidigt ska få upp kameran ur fickan. Och då kan det hända att man gör en face plant. Och när man ändå ligger där så kan det hända att man passar på att ta en skön bild på spången. Men bara eventuellt alltså! 🙂

 

I området finns Sveriges högsta vattenfall Njupeskär.

 

Om man bor i Mälardalen (Enköping) så är man inte jättevan vid snö under midsommarhelgen. Då vill man gärna ta en snöfie.

 

Uppe vid världens äldsta träd, Old Tjikko, ser man Rösjön och Rösjöstugorna i horisonten. Ser ni sjön och de små stugorna låååångt där borta!? Jag lyssnade nyligen på ett podavsnitt med en man som lever där, månad efter månad, för att ge besökare en fin upplevelse.

 

Jag njuter av en paus på ovansidan av Njupeskär. Det kanske är så att de röda fläckarna på panna, näsa och överläpp påminner om spår efter en face plant. Men bara kanske!

 

Älskar Fulufjällets nationalpark

Älskar Fulufjällets nationalpark

Efter en rejäl stigning kan man komma upp ovanför trädgränsen och få en fika med en fantastisk utsikt som belöning. Efter den här dagen utbrast A spontant ”åh vilken härlig dag”. Det var första gången han var på en riktig fjällvandring.

 

En annan som jag vet gillar Fulufjället är Katta med den underbara bloggen bucketlife. En skön blogg med fantastiska bilder. Har ni inte tittat in där så borde ni göra det bums. Och vet ni, hon och hennes syrra har världens skönaste podd också. Här kan ni t ex lyssna på avsnittet om livet på en fjälltopp.

Ja, ni ser ju och hör ju! En underbar livgivande miljö som jag vill återvända till igen. Och igen. Och igen!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    BRA VANDRINGSKÄNGOR ÄR EN TRYGGHET - Gott för själen
    26 december, 2020 at 09:11

    […] göra sig illa bland annat. Hmm, där kanske jag är en dålig förebild… Jag trillade och dök med näsan i en spång midsommarhelgen 2018. Och midsommarhelgen två år senare snubblade jag på en sten och slog mig […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.