livet

OMVÄND CASUAL FRIDAY ÄR NÅGOT JAG INFÖRT

Omvänd Casual Friday, vad sägs om det? Det är i alla fall något jag infört här hemma. Jag introducerade tanken för Andreas för ett par veckor sedan och han var genast med på idén.

Njuter av omvänd casual Friday
Njuter av omvänd casual Friday

Alltså så här. Normalt sett när vi jobbar så byter vi om till mjukisar. Så skönt att få av sig kontorsoutfit’en och få på sig en lite mer casual klädsel.

Det har ju i många år funnits det populära begreppet Casual Friday. Alltså att de som har en lite mer proper och formell klädkod på jobbet kan klä sig något mera avslappnat på fredagar. På jobbet.

Omvänd Casual Friday har blivit rena festen
Omvänd Casual Friday har blivit rena festen

Nu när vi jobbar hemifrån båda två, dag efter dag, vecka efter vecka, så hasar vi mest runt i mjukisar hela dagar. Och kvällar. Jag saknar känslan att klä upp mig lite. Liiite finare än mjukisar iallafall. Saknar känslan då jag ska till jobbet, eller inför middagsbjudningar eller då vi ska ut på nåt trevligt.

Och eftersom jag tycker att det är viktigt i en relation att man bjuder till lite. Att man emellanåt försöker göra sig lite fin för sin partner. Visst, man ska älska varandra för den man är och insidan mera än utsidan osv osv. Men, JAG vill aldrig hamna i det läget att jag blir helt ointresserad av hur jag ser ut. Känns inte okej för mig.

Så, jag införde omvänd Casual Friday helt enkelt. Istället för att klä ner sig på fredagar så klär vi upp oss lite. På fredagkvällar då vi klappat igen våra jobbdatorer så fixar vi till oss lite, inget märkvärdigt utan bara lite finare. Sen landar vi i soffan med ett glas gott innan vi drar igång med matlagningen.

Idén blev uppskattad av min kära sambo och i dessa pandemitider känns faktiskt fredagarna nu som rena festen.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Karin
  14 mars, 2021 at 07:43

  Ja, visst är det tråkigt när man bara sitter hemma och jobbar. Bra ide det där att snygga till sig till hemma AW-n 🙂 Jag försöker dock arbeta på som vanligt i hyfsade jobbkläder och sminkar mig och gör mig i ordning. Har mycket teams möten ändå. Ha det gott. Kram

  • Reply
   Lena
   14 mars, 2021 at 05:28

   Ja, det blir lite roligare fredagskvällar helt enkelt. Jag har Teamsmöten varje dag, men i princip aldrig med kamera så där kommer ja undan 😉 Kram

 • Reply
  CHAMPAGNE OCH DATE NIGHT - Gott för själen
  21 juli, 2021 at 07:01

  […] vi till oss lite och ser till att ta på oss något annat än arbetskläder eller mjukisar. Här kan man läsa om då vi började med det. Det var en riktigt mysig och skön […]

 • Reply
  SENSOMMARMORGONEN LOCKADE MIG UT - Gott för själen
  20 augusti, 2021 at 09:53

  […] vänner, fredag. Löprunda, frukost, dusch och jobba-hemifrån. Sen är det Omvänd Casual Friday här hemma och […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.