inredning livet

ROMANTIK KAN VARA SÅ MYCKET

Romantik kan vara så mycket. Det beror såklart på vem man frågar. Det kan ju till och med vara så att den som gör en romantisk gest inte har samma uppfattning om saken som den som tar emot den.

Romantik kan vara att köpa hem en blombukett
Romantik kan vara att köpa hem en blombukett

Vill man vara romantisk så kan det ju vara bra att fråga motparten om vad den uppskattar, ifall man nu inte vet det. Jag tänker mig att många föreställer sig att det måste vara så stort och avancerat. Tror att många känner att köpa en bukett med 50 rosor för 50 kronor styck, en diamantring eller en utlandsresa krävs för att kunna kvala in under rubriken romantisk. Det kanske känns futtigt att komma hem med ett 7-pack tulpaner från ICA och därför låter bli alldeles. Men om man inte är van att få blommor så tror jag att de flesta skulle uppskatta det.

Det mest romantiska tycker jag är omtanke eller en snäll gest. Frukost på sängen, massage, säga ”sätt dig och koppla av så lagar jag maten ikväll”, föreslå ett tv-program som man vet att hen tycker om, köpa hem något speciellt gott att äta eller dricka, fixa en picknick, rigga för en utflykt. Typ lite vad som helst som mottagaren uppskattar, så länge det inte blir för ofta eller slentrian. Så länge det kommer från hjärtat så funkar det. Eller så länge det inte blir ”för mycket” så det känns som ett krav eller förväntningar på något annat.

Romantik kan vara en vacker blombukett
Romantik kan vara en vacker blombukett

Andreas är bra på att göra omtänksamma saker emellanåt. Men jag kan inte direkt säga att jag fått blommor speciellt ofta. Han vet ju att jag köper hem blommor själv emellanåt och kanske mumlar lite om ”rätt” färg när jag går runt och väljer. Så det kanske skapar en viss osäkert, hehe. Men i fredags kom han hem med den här fantastiskt fina vårbuketten! Jag blev sååå glad. Helt oväntat.

Hur känner ni kring romantik? Är ni själva romantiska? Tycker ni att det bara är mannen som ”ska fixa” nåt romantiskt?

Här hittar du den snygga Ernstvasen. Den här vasen kan jag också tipsa om, den har jag själv fast i vitt. Gillar ni Ernsts vaser? Här finns massor av fina varianter och färger.

Nu blir det nåt riktigt oromantiskt. Nu ska vi sparka igång våra respektive jobbdatorer och göra skäl för brödfödan. Ha en bra start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.