Den här rabarberpajen blev en ögonbrynshöjare tydligen. Det är väldigt sällan jag gjort något med rabarber genom åren. Förra året testade jag att göra en egen variant då jag blandade några recept jag hittade. Jag testade med lite annorlunda kryddning och flera provsmakare höjde på ögonbrynen och frågade vad det var i. Det var visst väldigt gott. Så håll till godo med receptet.
225 gr vanlig ugn/200 g varmluftsugn 20 min
Pajdeg
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 nypa salt
100 g smör
Fyllning:
500 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
Blanda snabbt ihop pajdegen i en bunke. Tryck ut den i pajformen och låt gärna stå i kylen en stund medan du gör fyllningen.
Skär rabarbern i en-centimetersbitar. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig. Vänd sedan ner rabarbern i blandningen och blanda runt ordentligt. Häll sen ut det i pajbottnen och grädda.
Vår rabarberplanta som vi sparade i samband med rivningen har överlevt, trots att den blev täck med jord av markentreprenören. Som tur är. Den har kommit en bra bit på vägen. Får se när jag kan skörda det första från den.
Gillar ni att göra saker med rabarber?
Må bäst!
2 Comments
Karin
28 maj, 2021 at 06:13Ser väldigt gott ut! Jag älskar rabarber, har tyvärr bara en liten planta i trädgården och den ser inte ut att trivas, måste nog försöka flytta den. Kram
Lena
30 maj, 2021 at 09:24Jahaa, jag trodde rabarber trivdes typ överallt. Att de är envisa och seglivade. Men de kanske inte gillar vissa platser/lägen då.